• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Luchthaven Hato is aan een grondige opknapbeurt toe. Om dit te kunnen realiseren, overweegt de Curacao Airport Holding (CAH) de luchthaventax te verhogen. De tax zou dan verhoogd worden naar zo’n 100 gulden per passagier. Vooral voor regionale passagiers zal de klap hard aankomen.

CAH-directeur Maurice Adriaens vertelt in gesprek met de Wereldomroep dat de uiteindelijke beslissing bij de politiek ligt. Hoe dan ook ligt het in het vooruitschiet dat de consument voor de tekortkomingen van de luchthaven zal opdraaien. “Als je de luchthaventax verhoogt, voelt de consument het natuurlijk meteen. Maar ook als we het geld voor de verbeteringen van de overheid zouden krijgen, komt de rekening uiteindelijk bij het volk te liggen.”

Klachten
Dagelijks stromen er bij Hato klachten binnen over het slechte functioneren van de luchthaven. De open hal is te warm, de bagageband is constant stuk en de ruimtes zijn te klein voor het aantal passagiers in de piekuren. “De beste oplossing is eigenlijk om de luchthaven af te breken en weer helemaal opnieuw te beginnen, maar dat gaat waarschijnlijk een stap te ver”, meent Adriaens.

3 reacties op “Hato wil verhoging luchthaventax”

 1. Tax invoeren is een goed initiatief, alleen zal ik tax op 8 a 10% van de kosten van een vliegticket invoeren.

 2. Ik snap niet dat ik 100 gulden moet betalen als ik naar Bonaire vlieg. Ik maak eigenlijk geen gebruik van de faciliteiten die er eigenlijk niet zijn. Laat deze vluchten via de oude luchthaven gaan. zowiezo 100 gulden airport tax voor 10 minuten vliegen??

  Daarnaast was bij de bouw van het vliegveld al bekend dat er veel fouten waren. Laat de personen die verantwoordelijk waren voor de bouw maar hiervoor betalen net als Jansen en de Jong. Het is misselijk dat de consument maar steeds moet betalen omdat de politiek incapele personen in RVC en toezichthouders zetten die alleen maar geld willen opstrijken.

 3. Ik vind het een goede initatief en wil best wel voor extra betalen voor een luchthaven tax, maar Hato moet er wel meer te bieden hebben dan alleen service. Als je vergelijk Hato met Airport van Aruba zie je gelijk een grote verschil, vooral bij het handelen, diensten, comfort, winkels en allerbelangrijktse service.

  De luchtvaartmaatschappijen moeten de luchthavenTax in het tickets gaat invoeren, zodat je als consument het niet veel van gaan merken in het portomonee.

  Gewone reguliere vluchten uit de regio, hoeft je als passagiers niet op het vliegvel te gaan lopen, om naar je vliegtuig te gaan. Er zou een speciale bus moet rijden om het passagiers te kunnen vervoeren.

  Gratis Internet verbinding voor als je moet wachten op het airport etc…
  Voor mij moet er heel veel mogelijkheden komen, als je andere airports wilt kopieren, moeten ze het ook goed doen.

  Ik ben een Curaçaoënaar, geboren en getogen op curaçao me ouders wonen nog steeds daar. Maar ben vooral kritisch over de stand van zaken op het eiland. Curaçao heeft meer te bieden, maar bepaalde mensen gebruiken hun hersenen niet en denk alleen om geld te verdienen en verder niks.

  Hoop dat ik een verschil zie, als ik op vakantie komt