• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Vandaag is een prachtig voorbeeld van hoe het belastinggeld van de burger goed geïnvesteerd wordt.” Dit zei een trotse minster Naser El Hakim gisteren tijdens zijn welkomstspeech ter gelegenheid van de vluchten op Curaçao van Continental Airlines, meldt het Antilliaans Dagblad.

Volgens Hakim is het een stap in de juiste richting. De beslissing dat Continental weer regelmatig koers zet richting Curaçao. Op die manier kan het eiland zich meer richten op het Amerikaanse toerisme. “Als je bedenkt dat er jaarlijks 16 tot 17 miljoen Amerikanen richting het Caribisch gebied vliegen en dat wij daar een marktaandeel in hebben van minder dan 1 procent, dan denk ik dat iedereen het met mij eens is dat we ons erop moeten richten daar meer van te maken.”

Het goede voorbeeld
InselAir en American Airlines vlogen al tussen Amerika en Curaçao. Door een goede samenwerking tussen de overheid, Curaçao Tourist Board (CTB) en Curaçao Airport Holding (CAH) hoopt de minister nog meer neuzen dezelfde richting in te krijgen. Naast deze samenwerkingsverbanden is hij ook van plan om taxichauffeurs, winkeliers, restaurants en straatverkopers erbij te betrekken, zodat er samen kan worden gewerkt aan het werven van toeristen.

5 reacties op “Meer aandacht voor Amerikaans toerisme”

 1. Beste meneer E.Maduro u had bij uw brood moeten blijven (zoals b.v. schoenmaker blijf bij je leest of de bakker bakt ze bruin, pick your choice) dat verhaal begreep ik ook al niet (kan aan mij liggen natuurlijk) laat staan dus dat “man with a mission”, ik zie deze man al met een aureool om zijn hoofd of zou dat qua godsdienst niet mogelijk zijn ?

 2. Dat is een goede initatiatief, maar er moet meer aan de achterstallige wegen gewerkt worden. Vooral het airport moet meer winkels met curacaose spullen.

  Klantvriendelijkheid, dat is de eerste wat verbeterd moeten worden, mensen met lach op hun gezicht, vriendelijk, gevoel voor humor en last but not least kennis van curacao van oost tot west, geschiedenis. alles der op en deraan.

  Niet zomaar mensen aannemen om vacature aan te vullen of mensen die je gewoon wienig kan betalen enzo.

  Mooie Bilboard langs de wegen, worden van waar oost en westpunten zijn. schone wegen

  Mensen uit het eiland moeten meer voor toeristen doen in zin van vriendelijk in alle tijden, probeert zoveel mogelijk het waarde van je eiland naar boven te halen voor toeristen.

  Nightlife moet meer te bieden zijn en meer blauw op straat voor veiligheid voor eigen bevolking en toeristen.

  Weren van chollers etc… uit de punda en otrobanda

  Er zijn zoveel meer om op te noemen….

 3. MINDER DAN EEN PROCENT VAN AMERIKANEN KOMT NAAR CURACAO

  HEER MINISTER, PAK JE BOELTJE IN ALS HET ZO LANGER DOOR GAAT.

 4. A man with a mission…
  Ga zo door!

 5. Het is fijn om te horen,dat de tourisme uit Amerika weer uit een diep daal aan het kruipen is..
  Ons eiland is heel mooi en heeft – voor ieder wat wils – een scala aan bezienswaardigheden te bieden.
  Ik hoop dat men ook aan de veiligheid van gasten denkt,want er hoeft heel weinig fout te gaan
  en wij zijn terug bij af en kunnen opnieuw beginnen.
  En er moet ook de nodige aandacht die slechte wegen (infrastructuur) aldaar besteed te worden.
  Gellof mij,de luchthaven en de wegen zijn; de visite kaartjes van een land.
  En..de tourisme valt of staat met het gedrag van de mensen,die ons eiland bewonen.