• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ta basta awor, stop the violenceCURAÇAO – Vorig jaar was het al een groot succes en ook dit jaar kreeg de stimuleringsprijs van de Jongeren Adviesraad Zuidoost (JARZO) veel aandacht. Van de vier genomineerden sleepte Briaen Candelaria met zijn project ‘Stop te Violence: Ta basta awor’ de prijs in de wacht.

Ta basta awor van initiatiefnemer Candeleria heeft dit jaar veel aandacht gekregen. Niet alleen van de Antilliaanse gemeenschap in Nederland maar ook in de media. Jonge Antillianen werden opgeroepen om wapens in te leveren om daarmee het aantal geweldsincidenten binnen de Antilliaanse gemeenschap terug te dringen.

Eisen en voorwaarden
Ieder jaar worden er een aantal projecten en initiatiefnemers genomineerd die veel hebben betekend binnen hun leefomgeving. Om kans te maken op een nominatie, moet je aan een aantal zaken voldoen.
* Je moet tussen de 15 en 25 jaar oud zijn
* Je moet een verandering hebben aangebracht binnen de leefomgeving
* Dit moet op vrijwillige basis gebeurd zijn
* Het initiatief moet worden voortgezet in het volgende jaar
De specifieke eisen zijn te vinden op de website www.jarzo.nl.

And the winner is…
De prijsuitrijking vond gisteren plaats in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam-Zuidoost tijdens het Young, Gifted & Black pianoconcert. De Antilliaanse Briaen Candelaria liet met zijn project ‘Stop the violence – Temple of hiphop’, drie andere goede initiatieven achter zich. Melody Janze en Valery met ‘Afterschool Kids’, Mitchell Esajas met ‘New Urban Collective’ en Philip Bakker met GetMixed.

Prijs
Met de prijs van €500,- wil JARZO jongeren stimuleren die zich het afgelopen jaar hebben ingezet voor een positieve verandering  in Zuidoost. Aan de hand van ingezonden initiatieven stelde JARZO vier toppers samen. Nu is het hopen dat meer mensen zich voor hun buurt en omgeving willen inzetten.

www.versgeperst.com