• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

DokmaatschappijCURAÇAO — Het personeel van de Kompania di Tou Kòrsou (KTK) heeft vanochtend enige tijd het werk neergelegd, meldt de Amigoe. Ze hebben geen vertrouwen meer in de vier leden van de huidige KTK-directie, die onder leiding staat van directeur Marcelino de Lannoy.

Na overleg met de Raad van Commissarissen (RvC) ging het personeel weer aan het werk. De aanleiding voor de actie was het overleg dat KTK-vakbond PWFC gisteren had met president-commissaris Amparo Dos Santos. Dit overleg ging over de salarissen van het KTK-personeel en of deze wel uitbetaald worden eind van deze maand. Ondanks dat Dos Santos het personeel garandeerde dat de lonen worden uitbetaald, kwamen de KTK-personeelsleden vanochtend toch in actie.

Protest
Het personeel protesteerde bij het SSK-gebouw om het ongenoegen te uiten over de huidige directie. Het personeel wilde duidelijkheid over alle geruchten die in media te ronde gaan over KTK en Curacao Ports Authoruty (CPA). Tijdens hun protest kregen zij bezoek van Dos Santos, Terry Hernandez en Jules Eisden van de RvC. Dos Santos  beloofde tijdens het protest dat er een uitgebreid onderzoek bij KTK en CPA zal komen.

Sancties
Na de afronding van dit onderzoek zal gekeken worden naar eventuele sancties tegen de directieleden. Deze belofte was genoeg voor het personeel om weer aan het werk te gaan. Directeur De Lannoy heeft vakantie genomen tot en met 4 januari om het onderzoek niet te storen.

www.versgeperst.com