• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

eindexamensCURAÇAO – Het Omega College ontvangt geen licentie voor volgend schooljaar, maar krijgt wel extra begeleiding zodat leerlingen het reguliere examen kunnen maken. Dit zei minister van Onderwijs Rene Rosalia gisteren in een persconferentie waarin de resultaten van de quickscan bekend werden gemaakt.

Onderwijsexpert Martha Dijkhoff van Dijkhoff Learning Unlimited was bij de persconferentie aanwezig om de beslissing van Rosalia te ondersteunen. Dijkhoff heeft in oktober de quickscan op het Omega College uitgevoerd. Zij onderzocht de onderwijskwaliteit, de financiën en de sociale context van de school.

Kwaliteit
Bij zes van de negen aspecten van de onderwijskwaliteit scoorde het college een onvoldoende. Het ging om het aanpassingsvermogen van de school, het vermogen om verbeteringen te realiseren, het organisatiebeleid en de doelgerichtheid om verbeteringen structureel aan te pakken. Dijkhoff kwam ook tot de conclusie dat de school wel werkt aan de kwaliteit van het onderwijs, omdat leerlingen alleen bij de vakken Papiaments, Engels en scheikunde ondermaats presteren.

Hulp
De examenklassen van het Omega College zullen bij hoge uitzondering hulp krijgen om te slagen voor het eindexamen. Een speciale commissie,bestaande uit een onderwijsexpert, een vertegenwoordiger van het examenbureau en de Onderwijsinspectie, zal een examen met bijbehorende studieprogramma ontwikkelen voor de leerlingen.

Kritisch
Minister Rosalia gaf aan dat de strenge regels die zijn ingesteld zijn voor het Omega College ook zullen gelden voor andere particuliere scholen. Rosalia wil in het komende jaar werken aan de kwaliteit van het onderwijs van reguliere scholen, om zo te voorkomen dat er meer particuliere scholen ontstaan.

1 reactie op “Uitzondering voor Omega College”

 1. Wimpiri

  22 december 2010 – 6:31 pm
  beantwoorden

  Onderwijsexpert Dijkhoff gaf deze school voor alle meetbare vakken een onvoldoende. Voor de onmeetbare vakken (lariekoek verhalen dus) kreeg de school een voldoende. Op basis hiervan heeft minister Rosalia op aandringen van Wiels zijn keutel weer eens ingetrokken (gebeurd bijna iedere keer als hij een beslissing heeft genomen) ik ben er nu toch echt wel van overtuigd dat hij zich bij dat tambu gebeuren had moeten houden.