• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Geen non-actief stelling maar een vrijheidsstelling voor directrice Cheraldine Osepa van Kas di Kultura. Dit meldt de secretaris van het bestuur Margit de Freitas tegenover het Antilliaans Dagblad. Er wordt momenteel een quickscan naar Osepa uitgevoerd maar tot eind dit jaar is ze ‘vrij’.

Naast de quickscan geeft De Freitas ook aan het een en ander te willen bespreken met minister Elmer Wilsoe van Justitie. Hierover wordt nog een bestuursvergadering ingelast. De datum van deze vergadering is vooralsnog onbekend.

Wilsoe in plaats van Rosalia
De Freitas wil met Wilsoe praten omdat hij de taken van minister van Cultuur René Rosalia op dit gebied tijdelijk overneemt. Rosalia zou als voormalig directeur van Kas di Kultura te nauw betrokken zijn bij de zaak. Rosalia heeft dan ook niets te maken met de quickscan naar Osepa. Deze komt voort uit een intern onderzoek waaruit bleek dat verschillende medewerkers niet tevreden waren over het huidige management.

Weerwoord Osepa
Osepa geeft op haar beurt aan dat zij haar verweerschrift op 9 december, nadat zij op 2 december op non-actief was gesteld,  al heeft ingeleverd. Deze zal worden opgenomen in de besprekingen. Er zijn tot op heden nog geen resultaten bekend.

2 reacties op “Quickscan voor Cheraldine Osepa”

  1. Ik denk dat de bekende consultants als Dijkhoff en Hernandez nu hun zakken kunnen vullen met al die quick scans die ze moeten uitvoeren. Deze mensen doen dat niet voor niets en zijn ook politiek gekleurd…

  2. Quickscan is even een modewoord waarmee iedere ongevallige persoon of bedrijf zogenaamd “logisch” verwijderd c.q gesloten kan worden. De quickscan wordt namelijk zodanig gemanipuleerd dat er ALTIjD het gewenste resultaat/conclusie uit voortkomt. Het is met andere woorden gewoon “de stok” die gemaakt wordt. Ik heb nog niet gehoord/gezien dat zo’n quickscan door onafhankelijke personen worden uitgevoerd.Het woord alleen al !