• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een gewoon schoolexamen in plaats van het officiële staatsexamen. Dat is wat de leerlingen van het Omega College krijgen. Hun niveau is niet goed genoeg en dat schoot minister van Onderwijs René Rosalia en PS-leider Helmin Wiels in het verkeerde keelgat.

Afgelopen weekend vond er daarom een vergadering plaats waarbij Rosalia en de partijraad overeen zijn gekomen dat er eerst streng naar de evaluatie van de school moet worden gekeken, voordat zij een licentieverlening krijgen voor het schooljaar 2011-2012. Dit meldt het Antilliaans Dagblad.

Duurzame oplossing
Niet alleen het niveau valt tegen, ook heeft het college ouders voorgelogen door te beweren dat de school een geldige licentie had, waar dit niet het geval was. Wiels is daarom van mening dat er een duurzame oplossing moet worden ontwikkeld op het gebied van onderwijsniveau en het schoolbeleid van het Omega College.

Wanbeheer
Volgens de partijleider is het probleem bij particuliere scholen het gevolg van wanbeheer door de vorige regering. Zij liet toe dat onderwijs gecommercialiseerd werd, waardoor particuliere scholen konden ontstaan. Het is echter tegen het Verdrag van de Rechten van het Kind dat er voor onderwijs moet worden betaald, hierdoor is het kind de dupe.

1 reactie op “Geen staatsexamen op Omega College”

  1. Fijn te weten dat onze kinderen geen schoolgeld meer hoeven te betalen. Ik hoop echter dat meneer Wiels zich in dit geval goed heeft laten informeren anders hebben we straks weer een kat in de zak.