• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Raffinaderij Isla schijnt afval te dumpen op en aan de Marchenabaai. Stichting SMOC heeft alarm geslagen en zegt dat de milieudienst moet ingrijpen. Versgeperst.com ging de straat op met de vraag: Wat moeten volgens jou de gevolgen zijn voor de Isla?

Raoul (36) “Sluiten! Sluit de boel, weg ermee. Dit is nu de zoveelste milieuvervuilende actie van de Isla. Dat zegt toch genoeg? Er staan zelfs foto’s van in de krant. Ik vind het vreemd dat er geen actie wordt ondernomen, voor mij is de maat allang vol!”

Opruimen
De 23-jarige Mari vindt dat de milieudienst wel sancties moet opleggen. “Ik weet niet precies wat de richtlijnen zijn, maar zoveel dumpafval in de natuur kan uiteraard niet. Ik denk aan een flinke boete en vind dat ze de rotzooi zelf moeten opruimen.” Haar 25-jarige vriendin Shannee is het met haar eens. “De Isla zelf de rotzooi laten opruimen, lijkt mij een passende straf.”

Nederland
Henry (56) vindt zelfs dat Nederland moet ingrijpen. “Curaçao valt nog steeds onder het Koninkrijk toch? Nederland is een stuk strenger op het gebied van milieu, dit kunnen ze toch niet toestaan? Ze moeten met de sancties dreigen aan de hand van regels van de Europese Unie, dan piept de Isla wel anders.”

8 reacties op “‘De Isla moet zelf de rotzooi opruimen’”

 1. Correctie “geen goede leiders geleverd”.

 2. De Isla is pas in 1985 tot stand gekomen. De Shell bestond al sedert 1953. De Shell is weg gelopen doordat ze bang waren voor het gerecht te worden gesleept en dat ze de boel moesten opruimen. Het Curacaose bevolking zal niet zo makelijk meer in opstand komen. De tijden zijn veranderd er zullen ander machtsmidellen gebruikt worden zoals de vakbonden. Maar die zijn momenteel in de slaap gesust. De vakbondsleiders van nu zijn allemaal softies geworden. On a Kwie ,Owen, papa Godett en Nita zijn allemaal dood. De nieuwe generatie van nu heeft tot nu toe goede leiders geleverd aan de gemeenschap. De Isla is een papieren organisatie ik denk niet dat die troep alleen van de Isla is hoor. Veel plezier

 3. Regeringen kunnen doen en laten wat ze willen! net als hen eigen pensioen regelen veel verontwaardiging maar geen protesten…(gouverneur doet het wel). Bevolking is bang voor de regering! Curacao blijft toch een kleine gemeenschap!

  Waarom in opstand komen? Nederlanders werken er niet meer dus dan moet het maar weg! Isla zit er al vanaf 1985! Bevolking is ermee opgegroeid meer dan eeuw oud! Mentaliteit over ISLA is anders dan de Nederlander die hier bijvoorbeeld 10 jaar woont.

 4. Dusssss… Wanneer gaan we eindelijk in opstand komen tegen de regering, mensen..? Is de druppel er nog steeds niet?

 5. Zo zie als het om kapitaalkrachtige instanties (bedrijven) gaat is het RECHT ECHT KROM.
  Shell hebt er een zoutje van gemaakt en NU het volgende… Mensen leiden er onderdoor,het hele gemeenschap leid er onderdoor n.l. Marchena, Wishi, Palu Blanku, Buena Vista,Dein, Kanga, enz…… Hoor je iets van de regering????? Nee toch, ZIJ verdienen er GELD ( DUKU) aan dus wordt recht HIER KROM……. SCHANDE !!!!! Maar er zal ZEKER een EIND aan komen… Toekomst zal het BEWIJZEN….

 6. Heeft ISLA het gedumpt? of zijn het aannemers?

  SMOC kan het daar ook gedumpt hebben….

 7. Zolang bepaalde regeringsleden een zak geld van de Isla krijgen zullen zij niets doen. Deze problemen zijn al jaren inclusief vergiftigen van eigen bevloking en we horen onze politici hier nooit over..

 8. De regering moet druk zetten op de Isla zodat de Isla hun troep opruimen. Hoelang laten wij als Curaçaoënaars onze prachtige eiland verpesten door de Isla. De Isla dump hun troep en verontreinigd onze lucht door hun uitstoot. Mensen in die omgeving worden ziek en sommige zijn chronisch ziek.
  En wat doet onze regering hiermee? Gaan ze weer rond de tafel zitten en praten?
  Er moet actie komen….Geen woorden maar daden!