• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Winkeliers en stadsbezoekers missen de brug over het Waaigat. De brug verbindt Scharloo met Punda ter hoogte van Plasa Nobo. PNP-Statenlid Humprey Davelaar peilde vorige week bij verschillende mensen of ze de route via de brug terug willen.

Davelaar sprak met mensen die werkzaam zijn in Punda en met het winkelende publiek. Ook had hij contact met de Downtown Management Organization (DMO). Deze organisatie heeft als doel de bedrijvigheid in Punda te bevorderen. “Uit al mijn gesprekken kwam vooral naar voren dat mensen graag de route via de brug terug willen. Het is veiliger en korter. Mensen zijn sneller op het werk en anderen die gewinkeld hebben in de stad hoeven niet ver te lopen met al hun tassen”, vertelt Davelaar.

Petitie
Het Statenlid heeft alle informatie en meningen gebundeld in een petitie en deze aan minister Charles Cooper (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Ordening) gegeven. Hij heeft goede hoop dat Cooper ermee aan de slag gaat. “Minister Cooper gaat altijd in op verbetervoorstellen als het om Punda gaat.”

2 reacties op “Petitie terugkomst brug Waaigat”

 1. Ik ben pro!

 2. Deze brug is niet zomaar weggehaald……. de reden dat deze brug er niet meer is, is dat je tegenwoordig in punda zelf betaald moet parkeren en bij waaigat niet.

  Door de brug weg te halen, parkeren meer mensen betaald omdat ze anders teveel moeten lopen via de andere brug. Als de “waaigat brug” er nog is, zullen meer mensen daar parkeren en het korte stukje over de brug lopen waardoor men veel geld voor parkeren “misgeloopt”.

  Dezelfde reden dat ze betaald parkeren invoeren in Punda even voordat er een (betaald) parkeergarage wordt gebouwd…. het valt echt niet op hoor….