• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Sehos CuracaoCURAÇAO – De bestuursleden van ambulancedienst Curaçao Emergency Medical Services (CEMS) willen dat hun schorsing wordt opgeheven. Zij hebben een sommatiebrief aan minister Jacinta Constancia (Gezondheid, Natuur en Milieu) gestuurd. Dit bevestigt hun advocate, Melrose Bloem, in Amigoe.

CEMS-directeur Sharlon Melfor, Joyce Hagen-Lasten en Marieta Lourens-Delanooy mogen de komende zes weken niet in het CEMS-gebouw komen. Het drietal is ook een spreekverbod opgelegd. De bestuursleden zijn het niet eens met de schorsing. De Raad van Toezicht (RvT) heeft hen geschorst, omdat het bestuur haar niet op de hoogte heeft gebracht van het kortgeding dat de CEMS-directeur tegen het land heeft aangespannen.

Salaris
In het kortgeding, dat voor 14 december stond gepland, wilde Melfor de beslissing dat CEMS per 1 januari 2011  onder een nieuwe stichting valt, opschorten. De nieuwe stichting Fundashon Kuido Ambulans zal eind december de taken van het ambulancebedrijf overnemen. Er zal ook een financieel onderzoek worden gestart. De overheid heeft het laatste halfjaar meerdere keren moeten helpen om het salaris van het personeel van CEMS uit te betalen.

Brief
Ondanks dat Constancia formeel niet de werkgever is van het bestuur, is de brief toch aan de minister gericht. Zij heeft namelijk de leden van de RvT benoemd. In de brief werd de minister verzocht om binnen een paar uur te reageren. Bloem heeft tot op heden geen reactie gekregen. Als de minister de sommatiebrief negeert, kan er volgens Bloem een procedure volgen.

Onzeker
De schorsing van de drie bestuursleden duurt zes weken. Over twee weken wordt CEMS opgedoekt. De toekomst van de bestuursleden binnen de nieuwe ambulancedienst is onzeker. “Mijn cliënten hebben geen aanbod gekregen voor een nieuwe functie, terwijl er wel met de andere werknemers wordt gesproken”, aldus Bloem in de krant.

www.versgeperst.com