• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In een persbericht heeft de politie vandaag gereageerd op de beschuldiging door de Orde van Advocaten dat zij eerder deze week onrechtmatig minderjarige kinderen van hun vrijheid zou hebben beroofd. De politie zegt de kinderen te hebben willlen beschermen.

De beschuldiging die door de Orde van Advocaten was geuit is volgens de politie ongegrond. De kinderen om wie het gaat waren niet gearresteerd noch waren ze verdachten. De politie betreurt het dat het hoofd van de Orde, de heer Karel Frielink, zonder de politie te raadplegen een persbericht heeft uitgebracht.

Moeder niet thuis
Afgelopen dinsdag  is de politie in de vroege ochtend naar een huis aan de Florencestraat gegaan, omdat diverse tips waren binnengekomen dat daar illegalen zouden verblijven. De politie trof er een jongen van 11 en een meisje van 14 aan. Zij verklaarden dat hun moeder de avond ervoor naar een feest was gegaan en nog niet thuis was. De politie heeft het huis doorzocht en verder niemand aangetroffen.

Minderjarigen beschermen
Omdat de politie het als haar plicht en algemene verantwoordelijkheid beschouwt om minderjarigen te beschermen, hebben de ambtenaren van politie besloten de kinderen mee te nemen naar het politiebureau. Volgens de politie horen minderjarigen niet zonder supervisie van hun ouders of een volwassene thuis te zijn.

Kinderen naar oma
Op het politiebureau heeft de politie getracht de moeder te bereiken. Dat lukte rond een uur of 9.00, waarop de moeder aangaf de kinderen te komen halen. Toen zij drie uur later nog niet op het bureau was gearriveerd, heeft de politie contact gezocht met de oma van de kinderen. Deze was in de veronderstelling dat haar dochter de kinderen al had opgehaald. Omdat de oma om medische redenen niet naar het politiebureau kon komen, heeft de politie de kinderen later die dag naar de oma toegebracht.

Advocaat
Voordat de politie de kinderen naar de oma had gebracht, meldde advocaat mr. Scheperboer zich en eiste dat hij de kinderen meekreeg. De heer Scheperboer beschikte volgens de politie echter niet over papieren waaruit bleek dat hij gemachtigd was om de kinderen mee te nemen. Omdat er geen sprake was van juridische stappen tegen de kinderen, kon de advocaat ook geen beschikking over de kinderen krijgen.

www.versgeperst.com