• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister-president Gerrit Schotte heeft vrijdag zijn regeringsbeleid uitgebreid kunnen bespreken met belangrijke Nederlandse bewindspersonen. Hij ontmoette minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal en burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb. Ook sprak hij met de Rijksministerraad.

Schotte wil zich meer richten op economische diplomatie. Hij zet zich in Latijns Amerika en het Caribisch gebied actief in voor de economische belangen van Curaçao. Vrijdagochtend heeft hij in minister Rosenthal hierin een medestander gevonden; de activiteiten van onze premier sluiten goed aan bij Rosenthals buitenlands beleid. Rosenthal en Schotte spraken af verder te verkennen hoe zij elkaars ambities kunnen aanvullen en versterken.

Gerrit Schotte en Uri Rosenthal

Samenwerking in Koninkrijk
Rosenthal is minister van Buitenlandse Zaken voor alle vier de landen van het Koninkrijk, dus ook voor Curaçao. Curaçao wordt in het buitenland vertegenwoordigd door de ambassades en consulaten van het Koninkrijk der Nederlanden. Premier Schotte en minister Rosenthal spraken dan ook over de samenwerking binnen het Koninkrijk op het gebied van buitenlands beleid. De relatie van het Koninkrijk met Venezuela  is aan de orde gekomen, evenals de Isla Raffinaderij.

Burgemeester van Rotterdam
Na het gesprek met Rosenthal lichtte Schotte zijn regeringsbeleid toe aan de Nederlandse Ministerraad. ‘s Middags volgde een tocht door zware sneeuwval naar Rotterdam. Samen met Gevolmachtigde minister van Curaçao Sheldry Osepa had Schotte een gesprek met Ahmed Aboutaleb. Met de burgemeester bespraken zij onder meer de onderwerpen onderwijs, jongerenbeleid en criminaliteit. Alle gesprekken van Schotte vonden in een prettige sfeer plaats.

Gerrit Schotte en Ahmed Aboutaleb

Foto’s Ramsay Soemanta

1 reactie op “Schotte spreekt Rosenthal en Aboutaleb”

  1. Aan het glunderende gezicht van Schotte zou je kunnen zien dat hij het volledig eens is met de uitleg van Aboutaleb over dat IQ verhaal van onze criminelen in Nederland en dan vooral Rotterdam.