• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

‘Alle Papiamentstalige boeken op’CURAÇAO – Heb jij het boek ‘Mi negrita, mi ruman’ (Mijn zuster, de negerin) van Cola Debrot al gelezen? Grote kans, want tijdens Korsóu ta lesa kon je het boek gratis ophalen met je biebpasje. “De Papiamentstalige boeken zijn zelfs helemaal op”, vertelt de trotse bibliotheekmanager Miroushka Trappenberg.

Tussen 13 oktober en 7 november kon het boek van Cola Debrot worden afgehaald bij de Openbare Bibliotheek. “We willen de bevolking van Curaçao met deze actie beter op de hoogte brengen van de literatuur van het eiland. Daarom is het ook belangrijk dat het boek in het Papiaments verschijnt”, aldus Trappenberg. In 2006 was het boek Dubbelspel van de Curaçaose auteur Frank Martinus Arion ook gratis af te halen bij de bibliotheek. “Toen hadden we alleen een Nederlandstalige versie en was de actie minder succesvol”.

Activiteiten
Naast de boeken die bij de bibliotheek zijn opgehaald, werden op elf middelbare scholen in totaal nog  2000 boeken uitgedeeld. Ook waren er verschillende activiteiten georganiseerd rondom Korsóu ta lesa. “De avond op Landhuis Ascenction werd erg goed bezocht. Dit landhuis is een van de locaties waar het boek zich afspeelt. Het was erg bijzonder om een passage uit het boek te horen, terwijl je in dezelfde ruimte staat. Dat had een erg leuk effect”, vertelt Trappenberg.

Nederlandstalig
Omdat de Nederlandstalige boeken nog niet op zijn, kunnen deze nog tot en met zaterdag worden opgehaald bij de bibliotheek.

2 reacties op “‘Alle Papiamentstalige boeken zijn op’”

 1. Bedankt voor de tip. De naam is aangepast. Sorry voor het ongemak.

 2. Miroushka Trappenberg… typfoutje of zo… niet erg maar even de juiste naam bij deze. Succes met de site ziet er goed uit.

  Andy Kirchner
  Jongeren coordinator
  Youth Station
  Biblioteka Publiko Korsou