• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

leerlingen1CURAÇAO – RemaUni, de overkoepelende organisatie van ouderverenigingen, onderneemt actie tegen de eindtoets van groep acht, omdat het niveau van de leerlingen nog te laag is. Dit is volgens RemaUni te wijten aan de slechte invoering van het nieuwe onderwijssysteem.

“Vanaf het begin hebben wij al geklaagd over de slechte invoering van het nieuwe systeem,” legt Denice Bezemer woordvoerster van RemaUni uit. “De taal van het onderwijs is bijvoorbeeld veranderd naar het Papiamentu terwijl er niet genoeg materiaal is in die taal. Ook werden leerlingen van verschillende leeftijden bij elkaar geplaatst. Dit had ervoor moeten zorgen dat de ouderen, de jongere leerlingen begeleiden. In werkelijkheid waren de groepen veel te groot waardoor de zwakkere alle aandacht kregen. De anderen raakten steeds verder achter of kregen geen passend onderwijs.”

Niveau
Bezemer maakt zich zorgen over het niveau van het onderwijs op Curacao: “Het niveau is gedaald en de leerlingen zijn niet rijp voor het voortgezet onderwijs. Sommige leerlingen weten nog niet eens hoe ze staartdelingen moeten maken. Dit is zonde, want het ligt niet aan hen.”

Acties
De RemaUni is van start gegaan met acties om ouders wakker te schudden en vooral het probleem kenbaar te maken. Dit wil zij doen door drie informatieavonden en een handtekeningenactie. Een oplossing voor het probleem heeft zij nog niet. “Wij willen het probleem kenbaar maken. Door gebrek aan geld is het nieuwe onderwijs niet goed ingevoerd. Dit moet gebeuren, want met dit niveau redden de kinderen het nog geen twee jaar op de Havo,” aldus Bezemer.

www.versgeperst.com