• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte is momenteel op werkbezoek in Nederland. Schotte presenteerde het regeerprogramma van Curaçao aan de Kamercommissie en kreeg veel kritiek. Schotte reageerde door te zeggen dat Nederland zich niet met de Curaçaose politiek moet bemoeien. Heeft hij gelijk?

“Helemaal niet”, zegt de 64-jarige Joyce. “Zolang wij nog hulp krijgen van Nederland, moeten zij zich zeker met onze regering bemoeien. Als Curaçao helemaal onafhankelijk was, zou ik Schotte gelijk geven, maar zo niet.”

Schuldsanering
De 40-jarige Stanley vindt onze premier ook fout. “Schotte mag zo’n uitspraak doen wanneer Curaçao de schulden van Nederland overneemt. Zijn uitspraak komt heel arrogant over. Ik kan me niet voorstellen dat hij zoiets in de Tweede Kamer heeft gezegd, vooral nadat Nederland al onze schulden op 10-10-10 heeft gesaneerd.”

Een beetje begrip
“Ik kan er wel een beetje inkomen”, zegt de 33-jarige William. “Curaçao is nu een eigen land en Schotte wil laten zien dat wij het allemaal zelf wel kunnen. Maar hij moet oppassen met zulke uitspraken, vooral als Nederland de schulden overneemt en projecten op het eiland financeert.”

Domme uitspraak
De 49-jarige Carla heeft minder begrip voor de minister-president. “Sorry, maar ik vind zo’n uitspraak erg dom. Hij is in Nederland om het regeerprogramma te presenteren en wanneer hij kritiek krijgt, wordt hij defensief. Dat is niet goed. Wij krijgen nog steeds steun van Nederland, daarom hebben zij het recht zich met ons te ‘bemoeien’, zoals hij dat zegt.”

25 reacties op “‘Zijn uitspraak komt heel arrogant over’”

 1. Lucho, je bent een domme, domme man. je gebrek aan enig inzicht is stuitend. Nederlanders typeren om te raven, God mag weten wat “raven” betekend. Het is te idioot voor woorden. Het is dat we hier “ondanks” deze regering allen nog iets van proberen te maken, mensen zoals jij kunnen we daarin prima missen.

 2. @lucho, Ik zou maar snel onafhankelijk worden anders moet straks Curacao opdraaien voor de schulden van Nederland!

 3. De bevolking op Curacao gaat pas over een jaar merken dat Nederland geen subsidies meer geeft.

  Lucho: volgens mij ben jij geen econoom….graag een link van de website voor je onbegrijpelijlke tekst.

  Randy: ga lekker met PVV praten, die zijn het ook zat dat Nederland geld overmaakt. Toch knap dat je een bedrijf kan noemen….

 4. voor chogogo bijvoorbeeld Koningklijke SHELL

 5. Het kapitaal is bankroet,Europa gaat er aan America is helemaal kappot ze drukken dollar maar bijj miljarden dus het zal niet langer duren,out of thin aire. Er zal weinig mesne zijn die het begrijpen,niemand laat Europa en America hun grondsoffen meer uit hun land jatten.
  Ze zitten nu nog in Irak en Afganistaan,Nederland stond als eerste in rij om olie uit Irak ta tappen. Balkenende is natuurlijk onderuit gekomen dat hij de kamer voorgelogen over Sadam.Mensen het is voor bij jullie zijn bankroet,Nederlandse staatsschuld is € 390 000 000 000 en PAR had van NAF 1,7 000 000 000 naar NAF 5 000 000 000.Wie is hier bankroet?

 6. @randy, wees specifiek en benoem deze nederlandse bedrijven bij naam want je bent nu bezig met stemmingmakerij en leugens verspreiden en dat mag niet!

 7. Schotte’s reactie is duidelijk een gebrek aan diplomatieke- en politieke ervaring. Wilt hij als PM goed overkomen dan moet hij een ervaren consulent inschakelen en zijn arrogante houding aan een kant zetten.

 8. ergens last van Lucho !!!!

 9. sorry mensen maar ik hoor nooit over de ontdoken belastinggelden die op nederlandse bankrekeningen staan . en ik hoor ook nooit over over de miljarden schade dat bedrijven aan het eiland moet betalen en dat met behulp van de nederlandse regering weigert te doen. als curacao dat soort gelden ontvangt zouden ze nederland aan een goedkope lening kunnen helpen voor hun miljarden tekort sorryYYY

 10. ik hoor nooit over de miljarden schade dat nederlandse bedrijven daar hebben aangericht. ik hoor nooit over al de ontdoken belastinggelden die op de nederlandse bankrekeningen staan . als al dat geld eens terug betaalt werdt dan zouden wij nu de nedelandse regering tehulp schieten met een goedkope lening voor hun miljardentekort

 11. @cool, met jaknikkers bedoel je onderhandelaars.. tja met schotte en de nee figuren dan waren we nu nog verder van huis,, zaten we met 5 miljard aan schulden want we wachten nog steeds op de olie die de heer Eisden precies weet waar dat is. Misschien een idee dat iedereen morgenochtend om 9 uur bij de heer Eisden langsgaat om te vragen waarom hij niet verteld waar dit olie ligt..Hij had immers bewijs!!

 12. Ja de redaktie kon het natuurlijk niet maken om “stommiteit” te schrijven en daarom hebben ze het veranderd in arrogant. Dat dan een aantal mensen dit niet begrijpen is dan nog stommer, want zij hebben even iets langer na kunnen denken, maar dat is moeilijk heb ik begrepen.

 13. Het zal hem nog dun door de broek lopen.

 14. Waarom zijn jullie zo boos op hem?
  Is it because he’s not a Ja knikker as the previous government?

 15. Meeste Nederlanders zijn arrogant, so what’s the problem?
  Waarom kan hij ook niet arrogant zijn?

 16. @boies, makkelijk praten over geld als NL net miljarden voor je heeft betaald! En doen jullie dan 1 keer hoe het hoort! we wachten met smart!
  @lereine, Komen de Antillen en Curacao dan ook hun afspraken na want dat is heel vaak het probleem geweest!
  @Lucho, Nederlanders waren eerder op Curacao dan jouw voorouders.. zij wonen er dus al langer en het is nog steeds onderdeel van het koninkrijk dus Nederland heeft er meer recht op! En wat voor schulden zouden ze nog moeten hebben? jullie maken er zelf een potje van

 17. Ach Lucho, het is misschien maar goed dat jij samen met je vriendje Gerrit nog daar zit. Dat zorgt dat het gemiddelde intellect in nederland tenminste nog enigzins op peil blijft.

 18. Domheid kent nu eenmaal geen grenzen, en hij is zeker niet de enige in Curacao die waarschijnlijk zelf niet eens in de gaten heeft hoe een dergelijke grote mond overkomt. Het wordt inderdaad tijd dat Curacao een helemaal op eigen benen staat en zelf zijn schulden op zich neemt. Nu het land zijn eigen munt heeft, is het enige houvast de kunstmatige koppeling met de dollar. Het is natuurlijk volstrekt onrealistisch om te verwachten dat die nog langer stand zal houden, maar helaas is niemand op het eiland zo slim om dat zelf te bedenken. Over maximaal een half jaar zal Schotte dus terug komen en zullen we hem heel anders horen praten.

 19. Er zijn andere dingen in de wereld dan geld. Alle reacties gaan over het feit dat wij geld van Nederland krijgen. Het hangt ervan af wat de leden van de tweede kamer hebben gezegd of gevraagd.Wij zijn een land in het koninkrijk en er zijn dingen die wij verantwoordelijk voor zijn. Zolang wij de dingen doen zoals wij ze horen te doen, moert Nederland op een afstand blijven kijken.

 20. Misschien moet die Schotte een lesje omgangsvormen gaan volgen en de zaken in de juiste proporties gaan zien. Het was beter als hij zijn grote mond tegen dhr Wiels opentrok. Helaas durft hij dit niet omdat hij dan aan einde van de week zonder werk zit.

 21. Schotte heeft gelijk. Dit getuigd van moed en daadkracht. Hier houden Nederlanders van. Men is moe van de neerbuigendheid van de vorige politiekeleiders van de Antillen terwijl ze de zaak bedonderen. Nee dit is de taal van Wiegel van Ajax en van de Limburgers. Sta achter je grote mond en kom je afspraken na punt.

 22. Voor alle Nederlanders en overlopers die zijn gekomen om te raven,
  zijn natuurlijk tegen onze nieuwe regering. Ik heb nieuws voor jullie
  Jullie kunnen maar nu vertrekken want het is afgelopen rot maar terug
  naar jullie eigen land.

 23. Hè he,eindelijk iemand die repect afdwingt en die niet bang is.
  Nederland heeft dikke schulden bij ons. En Nederland moet kijken naar
  Hun eigen schandalen zoals in de tweede kamer en in het binnenland.
  Doei

 24. Dit is het begin mensen… Iedereen MOET op een gegeven ogenblik op EIGEN poten staan…. Dit hebben jou kinderen OOK gedaan en er na zelfstandig op hun zelf zijn gaan leven. Had ik ook gedaan maar met beleid…. Het is tijd dat CUR. op zich zelf verder doorgaat. NO INTERVENTION OF NOBODY, ON UR OWN….. Thanks to them who helped u out, but NOW ME HAVE MI OWN LIVE TO LIVE….. Dit moet de DE instake zijn en niks anders… Alle corrupte mensen UITSCHAKKELEN en verder doorgaan… HET MOET KUNNEN……

 25. Ja! Niet echt slim…..

  Geen goed begin. Dat is zeker.