• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ConstanciaCURAÇAO – De wekelijkse persconferentie van de Raad van Ministers werd gistermiddag gehouden in Fort Amsterdam. Ditmaal was Gezondheidsminister Jacinta Constancia aan het woord. De minister sprak onder andere over het indexeren van het ouderdomspensioen, bejaardenzorg en dengue.

De minister neemt het advies van de Sociale Verzekeringsbank over om het ouderdomspensioen op Curaçao vanaf januari 2011 te indexeren. “De Algemene Ouderdomsvoorziening (AOV) stijgt van 800 naar 818 gulden per maand. De maximum toeslag stijgt van 548  naar 561 gulden per maand. Ik kan ook zeggen dat de premieloongrenzen van de AOV en van de Algemene Weduwen- en Wezenpensioen verhoogd worden van 80.336 tot 82.184 gulden per jaar.”

Bejaardenzorg
Constancia vertelde daarnaast dat de overheid van plan is om enkele leegstaande gebouwen op te knappen, zodat deze als bejaardentehuizen gebruikt kunnen worden. “Bejaardenzorg is heel erg belangrijk en de laatste tijd valt het ons op dat tehuizen als paddenstoelen uit de grond schieten. Het probleem is echter dat deze tehuizen geen goede zorg leveren. Wij gaan daarom ingrijpen en ervoor zorgen dat er verbetering binnen deze sector komt”, aldus de minister.

Restauratie beschadigde stranden
De minister werd ook gevraagd over de stranden die schade hebben opgelopen wegens de hevige regenval van de afgelopen maanden. “Bijna alle stranden op Banda Bou hebben schade opgelopen”, vertelt Constancia. “Wij werken samen met de Dienst Landbouw, Veeteelt en Visserij en het plan is om in januari te beginnen met restaureren.”

Meer dengue gevallen?
Op de vraag of de extreme regenval voor meer dengue gevallen heeft gezorgd kon de minister echter geen duidelijk antwoord geven. “Tot zover ik weet zijn er geen mensen overleden en zijn er ook niet meer bevestigde gevallen dan in de voorgaande jaren”, zegt Constancia. “Ik ben afhankelijk van de informatie die naar mij wordt gestuurd en ik kan nu niet zeggen of de regenval meer dengue met zich heeft meegebracht.”

www.versgeperst.com