• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De vreemdelingendienst heeft dinsdagochtend twee kinderen van elf en veertien jaar van hun bed gelicht. Het doel hiervan was om de illegale moeder van de kinderen op te sporen en uit te zetten. De Orde van Advocaten heeft verontwaardigd gereageerd op de actie van de vreemdelingendienst.

De kinderen werden elf uur later weer vrijgelaten. Volgens de Orde is hier sprake van onrechtmatige vrijheidsberoving waarbij de belangen van de kinderen compleet zijn genegeerd. Het hoofd van de Orde, Karel Frielink, liet via een persbericht weten dat een dergelijke handelswijze onaanvaardbaar is. “Er was geen last of bevel tot arrestatie van de kinderen. Zij zijn meegenomen omdat de moeder van de kinderen niet beschikt over verblijfspapieren.”

Bescherming rechten van kinderen

De Orde wil dat de minister van Justitie deze kwestie gaat onderzoeken en hierop passende maatregelen gaat treffen. “Hoe kunnen we als land partij zijn bij een internationaal verdrag dat de rechten van kinderen beschermt, terwijl we in de praktijk onschuldige kinderen als crimineel van hun bed lichten”, aldus het hoofd van de Orde.

3 reacties op “Minderjarigen opgepakt”

  1. Heerlijk dat de Orde van Advocaten op hen bek zijn gegaan!! Ook lekker hard schreeuwen en negatief uitlaten naar de vreemdelingendienst. Moeder was al een tijdje niet meer thuis en haalt haar eigen kinderen niet op van het politiekantoor. Lijkt me netjes dat Orde van Advocaten een rectificate in de krant zet!!

  2. Polis antilliano semper tabata bon di impona “mucha”… Ik weet nog goed dat wij als pubers op school al wisten dals je 1 “grasshopper” op z’n toeter timmerd, de rest vanzelf begint te rennen…. Binnen een degelijke democratie zou dit niet kunnen dus hebben we wel degelijk met 3e wereld situaties te maken… Poliis a bira “mamma-lokkers”… ja, ja….

  3. schande! Het wordt tijd dat de politieambtenaren beter opgeleid worden v.w.b. mensenrechten en traktaten die ook voor Curacao gelden..