• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft het bepaald niet makkelijk tijdens zijn bezoek aan Nederland. De Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties legde de minister-president gisteren het vuur aan de schenen tijdens de presentatie van het regeerprogramma van de Curaçaose premier.

Vooral van de kant van de SP klonken er veel kritische geluiden over het beleid van de nieuwe premier van Curaçao. De politieke partij is ontevreden over het geknoei tijdens de screening van de ministers en klaagt nog altijd over het beleid rondom olieraffinaderij Isla.

Bemoeienis
Premier Schotte maakt zich echter niet druk om de negatieve klanken uit de Kamercommissie. De Curaçaose politiek is een verantwoordelijkheid van de Curaçaose bestuurders, aldus de minister-president. “Wij bemoeien ons toch ook niet met jullie politiek?”

Respect
Schotte voegt hier echter wel aan toe begrip te hebben voor het Nederlandse toezicht. “We werken er hard aan om de problemen aan te pakken, zodat de Rijkswetten uiteindelijk geëlimineerd kunnen worden. Op dit moment heb ik respect voor het toezicht.”

6 reacties op “Schotte staat voor hete vuren”

 1. @lucho,

  Eerst een keertje laten zien dat je het kan!! succes!

 2. Bulbaai schijnt wijnig te weten. Guy Bin bey.

 3. @boies,
  Wanneer jullie stoppen met geld bedelen uit Nederland.. maarja wel een grote mond hebben maar toch niets zelf kunnen..

 4. @ Boeis

  +1. Well played sir…well played…

 5. @Boeies
  Wanneer Curacao alle schulden van Nederland overneemt.

 6. Wanneer zal het zo ver komen dat onze statenleden een minister-president van Nederland aan de tand kunnen voelen.