• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Verschillende banken en bedrijven kunnen beginnen met de handel in effecten. De Dutch Caribbean Securities Exchange (DCSX) is vanaf heden volledig operationeel. Dit laat de Curaçaose beurs middels een persbericht weten.

Onder andere Banco di Caribe, Amicorp, BNH Financial Services en Maduro & Curiel’s Bank hebben zich aangesloten bij het platform van DCSX. Hier kunnen zij hun diensten, fondsen en aandelen aanbieden aan zowel lokale als internationale wisselhouders. “Recentelijk heeft ook de Stichting Logistieke Sector haar steun aan de DCSX bekrachtigd in de vorm van drie memberships”, vertelt Chief Executive Officier Luis Santine. “Dit bevestigd het belang van de DCSX voor niet alleen de financiele sector maar de economie in z’n geheel.”

Goede testrondes
Santine geeft aan dat de testrondes goed zijn verlopen. “De officiële inauguratie vindt pas in januari plaats, maar de handel kan nu al beginnen.” Het handelsysteem biedt bedrijven programmatuur voor het verhandelen en koppelen van orders voor activa. De directeur hoopt dat DCSX via deze weg zal groeien op Curaçao en in de regio. Ook voor de lokale financiële sector kan dit zeer positief uitpakken.

1 reactie op “Effecten kunnen in de verkoop”

  1. Fantastisch zo’n ontwikkeling, maar ik vrees dat minister Rosalia morgenochtend met slaande trom richting deze Curaçaose beurs trekt en ter plaatse eist dat dat “Dutch” direct uit de naam verwijderd wordt, anders zal hij er persoonlijk voor zorgen dat de vergunning per omgaande wordt ingetrokken, waarvan akte.