• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Veel buurten zaten gisteren lange tijd zonder stroom. Dit kwam niet door het schakelen of een storing bij Aqualectra, maar door een staking.  De Aqualectra-leiding besloot gisterochtend de Dokwegcentrale tijdelijk uit te schakelen.
 
De dieselcentrale op het Isla-terrein was ook op een laag pitje gezet. Dit kwam door een actie van de vakbond voor stafpersoneel van Aqualectra, de Sindikato di Empleadonan den Utilidat (SEU). Directiesecretaris van Aqualectra,Irving Moenir Alam, vertelt dat de leiding van het nutsbedrijf het niet verantwoordelijk vond om onder de huidige omstandigheden de centrales draaiende te houden, meldt Amigoe.

Functie
De reden van de SEU om het werk neer te leggen is de reorganisatie bij Aqualectra. De vakbond is niet tevreden over de manier waarop Aqualectra Production en Aqualectra Distribution worden geïntegreerd. Het personeel kreeg op 1 december een nieuwe functie aangeboden na de integratie en hadden tien dagen om in beroep te gaan. De SEU vindt deze tien dagen te kort, want veel personeelsleden zijn bang dat ze ontslagen worden als ze niet akkoord gaan met een nieuwe functie.

Actie
De SEU-leden voerden maandag en gisteren actie. Maandag hebben zij een brief overhandigd aan premier Gerrit Schotte waarin zij protesteren tegen de integratie. Ook gaven de leden in deze brief aan te pleiten voor het stopzetten van de integratie bij het lokale nutsbedrijf. Gistermiddag was de vakbond in overleg met Aqualectra om de laatste hand te leggen aan een protocol.

2 reacties op “Staking bij Aqualectra”

  1. Als er niet gestaakt wordt zorgt de directie van Aqualectra wel voor stroomonderbreking bij de heeeel veeeel betalende abonnees door gewoon de stroom af te schakelen en niet aan hun verplichtingen te voldoen. Of er nu wel of niet gestaakt wordt maakt eigenlijk geen verschil. Je zit toch zonder stroom.

  2. Actie voeren als het echt niet anders kan (overleggen is ook een kunst!!) is te begrijpen, MAAR laat onschuldige stroomgebruikers hier niiet de dupe van worden. Dit is een asociale manier om gelijk af te dwingen over de rug van betalende abonnees en riekt naar CHANTAGE.