• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Amsterdamse hoogleraar politicologie Meindert Fennema hield gisteren een lezing op de UNA over zijn nieuwe boek ‘Geert Wilders, Tovenaarsleerling.’ Hij liet daarbij weten dat Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels op Curaçao niet de ‘Wilders-variant’ speelt, maar de ‘Bolkenstein-variant’.

Fennema wil niet teveel parallellen trekken met Curaçao, maar de algemene democratisering van de maatschappij is volgens hem een mondiaal probleem. Dit meldt de Wereldomroep. Net als Wiels verkoos toenmalig VVD-voorman Frits Bolkenstein wel ministers te leveren, maar niet zelf mee te doen in het kabinet. “Wiels is net als Bolkenstein in de jaren negentig in Nederland de buitenboordmotor van de regering Schotte” aldus Fennema.

Yu di Korsòu
De discussie over Yu di Korsòu die al enige tijd op Curaçao gaande is, is volgens Fennema een discussie die over corruptie gaat. “Je bent een kind van Curaçao als je meedoet met de klasse die macht heeft. Als de makamba kiest om daarin mee te gaan, zal hij ook een Yu di Korsòu zijn.” Daarbij benadrukt Fennema dat het gevaar dreigt dat iedereen die probeert integer en transparant te zijn, gezien zal worden als een makamba of een vriend van de makamba.

Nederland op achtergrond
Fennema gaat er vanuit dat Nederland zich in relatie tot Curaçao redelijk stil zal houden zoals in het screeningsproces. “Minister Donner kan grotendeels bepalen wat er gebeurt, maar geld krijgt hij niet meer. Daar zorgt de PVV wel voor.”

www.versgeperst.com