• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels waarschuwt zijn coalitiepartners van de MFK en MAN om er geen rotzooi van te maken. Wiels dreigt de stekker anders uit het kabinet te trekken. Dit blijkt uit een geluidsfragment waarop Wiels zijn aanhangers toespreekt. 

De reden voor de heftige uitspraken van Wiels zijn de ‘ondoordachte verhoging van de omzetbelasting’ van MFK-minister George Jamaloodin (Financiën), weet het Antilliaans Dagblad. Jamaloodin gaf vorige week een persconferentie over zijn belastingplan voor 2011-2014 waarin hij bekendmaakte dat de omzetbelasting (OB) verhoogd wordt van 5 naar 6 procent.

Rotzooi
De PS-leider is van mening dat de minister eerst zijn plan moet overleggen met de coalitie. “Ik ben er om de coalitie te controleren en om rampen te voorkomen. Ik tolereer geen rotzooi, anders is het over met kabinet Schotte. Ik en mijn partij hebben er niet voor gekozen om in deze regering te zitten”, zou Wiels volgens de krant hebben gezegd.

Naïef
Wiels heeft flinke kritiek op het belastingplan van Jamaloodin. Hij vindt het onder andere naïef dat de minister zegt dat de koopkrachtstijging de verhoging van de OB goedmaakt. “Door dit plan is de arme bevolking weer de dupe.” De PS-voorman meent dat er eerst een prijscontrole moet komen, voordat er geknoeid kan worden met het belastingstelsel.

12 reacties op “Wiels waarschuwt coalitie”

 1. Hij zoekt alleen maar publiciteit!! PS heeft veel invloed in de coalitie en dat wilt hij dolgraag benadrukken. Wiels heeft ook hbo gestudeerd in Nederland en zijn kinderen studeren nu ook in Ned.
  Stoppen is alleen maar rampzaliger….ben je zo weer een jaar verder voordat er een regeringsprogramma is.

  PAR is veel te lief geweest….hoe kan je reorganiseren zonder dat ambtenaren eruit moeten? dit mag de huidige regering weer gaan aanpakken.

 2. motie van wantrouwen laten inroepen door de oppositie en dan gaan we kunnen stemmen.

 3. wiels mag van mij….. gaan afvallen…..wat een goede leven. heeft deze man. en maar over de armoede praten

 4. Wiels gaat zo veel stemmen verliezen. men wil geen dictator. de ware aard van wiels komt boven, Hopelijk is dit criminelen kabinet snel weg..nog niet eens 3 maanden en alleen maar ruzies, corruptie, neptoisme, liegen over olie en dan zgn 2 maanden lang screening en dan opeens niets aan de hand.. deze mensen maken meer kapot dan hun lief is..

 5. Ik denk dat de heer Wiels zich 1000 moet nadenken alvorens de stekker uit te trekken. Als hij dit doet dan moet men weer naar een verkieziing gaan,want PAR kan geen meerderheid vormen met de partijen die hij kan regeren.De, mogelijkheid bestaat dat wij PAR weer in de regering krijgen.. Deze regering is misschien niet de beste maar 1000 keren beter dan de regering met PAR erin..

 6. Dit is al de 10de keer in 2 maanden dat dictator Wiels dit roept..

  talk the talk en walk the walk!

 7. Wiels, niet waarschuwen, gewoon uit de coalitie stappen, we zijn je allemaal liever kwijt dan rijk!!
  Je bent een stoere man? Echte een Yu Korsou (maar dan minder opgeleid)! Doe wat je altijd roept en krabbel niet terug, wees een held voor je eigen ‘elite’, kom op man, geen woorden maar daden!!
  Opstappen!!!!!!!!!!!!

 8. Bij het bekend maken van deze coalitie, trok Wiels er al bijna de stekker uit, wat zou Schotte hem toen aan die tafel beloofd hebben om dat niet te doen ? En was er ook niet een oud-politicus bij betrokken, ik dacht even aan Don Martina, maar ik weet het niet zeker.

 9. Kort samengevat: Een pot nat allemaal!!

 10. Wat een neiuws zeg…. Kan het misschien vandaag nog.
  Dit is echt de eerste wijze uitspraak van WIELS….GA ZO DOOR!!!!!
  Stop direct met di kabinet.

 11. Wiels wil aan de macht blijven en probeert zijn straatje zo schoon te vegen!

 12. wat een nieuws, wist niet dat de PS verplicht werd om in deze coalitie deeltenemen.

  of was het gewoon de wraak actie tegen PAr en dan maar tegen wil en dank

  ……rare uitspraak dat zij er niet voor hebben gekozen???????????