• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het eerste justitieel Vierlandenoverleg sinds 10-10-10 heeft gisteren plaatsgevonden in Den Haag. Aan dit overleg doen de landen Curaçao en Sint Maarten en de openbare lichamen Bonaire Saba en Sint Eustatius mee.

De Nederlandse minister van Veiligheid en Justitie, Ivo Opstelten, sprak met zijn collega–ministers Arthur Dowers van Aruba, Minister Elmer Wilsoe van Curaçao en Roland Duncan van Sint Maarten over de rechtsorde in de landen. Onderwerpen als het Gemeenschappelijk Hof van Justitie, het Openbaar Ministerie (OM) en de politie kwamen aan bot.

Rechtspraak
De vier ministers willen samen het niveau en voortgang van de rechtshandhaving en rechtspraak bewaken. In het komende jaar zullen zij verder gaan met het invoeren van de rijkswetten van het Gemeenschappelijke Hof van Justitie, het OM van Curaçao, Sint Maarten en Caribisch Nederland (Bonaire, Saba en St.Eustatius), de politie en de Raad van Rechtshandhaving.

Mensenhandel
De ministers blikten ook terug op 2010. Ze zijn tevreden met de positieve ontwikkelingen in de bestrijding van mensenhandel. Dankzij deze ontwikkelingen zijn de toenmalige Nederlandse Antillen beter beoordeeld in het Trafficking in Persons (TIP)-rapport van de Verenigde Staten. In 2011 zullen de bewindslieden doorgaan met de bestrijding van mensenhandel. Het volgende Vierlandenoverleg vindt in juni van 2011 plaats op Sint Maarten.

 

Van links naar rechts: Minister Arthur Dowers (Aruba), Minister Ivo Opstelten (Nederland), Minister Elmer Wilsoe (Curaçao), Minister Roland Duncan (Sint Maarten).

Foto: Ramsay Soemanta

www.versgeperst.com