• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vijf jaar langer werken en waarschijnlijk minder pensioen krijgen. Het kan zomaar gebeuren. Onze regering is van plan de pensioenleeftijd te verhogen en een aantal wetten rondom het pensioen te wijzigen. Versgeperst.com ging de straat op om te kijken wat het volk ervan vindt.

De 42-jarige Zulema is niet tevreden met de beslissing. “Vijf jaar langer werken is al erg genoeg, maar ik vind het erger dat mijn pensioen misschien minder gaat worden. Je gemiddelde salaris is meestal lager dan je laatstgenoten salaris, dus bijna iedereen zal erop achteruit gaan.”

‘Ze hebben nog niks laten zien’
“Ik geef deze regering niet langer dan één jaar”, zegt de 51-jarige Luis. “Kijk hoeveel problemen er zijn. De screening, de verstopte riolen en ondergelopen straten, het Peter Stuyvesant College. Ik kan doorgaan, maar ik vind het erg triest. Nu willen ze ook nog de pensioenleeftijd gaan verhogen? Deze regering heeft in twee maanden nog steeds niks laten zien.”

Pensioenleeftijd nog ver weg
De 27-jarige Jo-Anne wil nog niet aan pensioenregelingen denken. “Ik ben pas begonnen met werken, dus mijn pensioen is nog ver weg. 60 of 65 jaar maakt momenteel niet zoveel uit voor mij. Ik hoop wel dat de maandelijkse pensioenen niet omlaag gaan, maar dat moeten we nog zien. Als het echt nadelig is kunnen we altijd hopen dat de volgende regering het weer aanpast.”

Geen zorgen
Greg, een 39-jarige die in de privé-sector werkt, maakt zich nog geen zorgen. “Er zijn nog geen officiële besluiten genomen, dus misschien worden deze wijzigingen nooit doorgevoerd. Ik kan me voorstellen dat mensen nerveus worden als er over pensioen en pensioengerechtigde leeftijd wordt gesproken, maar ik wil eerst afwachten en kijken wat er officieel wordt besloten.”

www.versgeperst.com