• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

IslaCURAÇAO – Ondanks de opstartproblemen verwacht de Isla volgende week weer volledig operationeel te zijn, meldt Isla-woordvoerder Kenneth Gijsbertha aan Versgeperst.com. Eerder werd nog verwacht dat de raffinaderij afgelopen vrijdag weer volledig operationeel zou zijn.

Bij het opstarten van de BOO-centrale vorige week werden er enkele mankementen ontdekt. Gijsbertha meent dat dit normaal is nadat de raffinaderij voor 9 maanden heeft platgelegen. “Als de Isla werkzaam is, kom je regelmatig mankementen tegen. Alles heeft een lange tijd stilgelegen en dan komen zulke mankementen niet boven tafel.” Bij het opstarten werden scheuren bij de Crude Distiller 3 (CD3) ontdekt en scheuren in de pijpleidingen van de catcracker.

 Voeding
“Ondertussen zijn de reparaties uitgevoerd en de scheuren in beide machines gedicht. Morgen hopen we de voeding in de catcracker te doen, deze moet dan over 2 à 3 dagen weer functioneren.” Volgens de woordvoerder zijn alle grote reparaties uitgevoerd en kan het opstartproces nu voorspoedig verlopen. “Misschien zijn er hier en daar wat kleine defecten, maar die zullen niet voor vertraging zorgen.”

Vervuiling
Omwonenden van de Isla kunnen wel vervuilde lucht verwachten de komende dagen. “Vooral de unit van de catcracker kan zorgen voor veel rookoverlast”, legt Gijsbertha uit. “Daarom heeft het management besloten om de catcracker pas morgenmiddag te starten, als de scholen dicht zijn. Woensdag zullen we de hele dag bezig zijn, want dan zijn de scholen gesloten.”

www.versgeperst.com