• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De regering is van plan de pensioenleeftijd te verhogen van 60 naar 65 jaar. Ook de pensioengerechtigde leeftijd van ambtenaren wordt verhoogd naar 65 jaar. Naast de leeftijdsverhoging wordt ook gewerkt aan een aantal andere wetswijzigingen rondom het pensioen.

Zo wil het kabinet ook de loonregeling wijzigen, meldt het Antilliaans Dagblad. Hierdoor wordt het gemiddelde verdiende salaris gedurende de loopbaan als uitgangspunt genomen voor het pensioen, in plaats van het laatstgenoten salaris. Over de plannen moeten nog wel officiële besluiten genomen worden, voordat deze naar de College financieel toezicht (Cft) verstuurd kunnen worden.

4 reacties op “Pensioenleeftijd naar 65”

 1. Dat de leeftijd naar 65 moet kan ik begrijpen.
  maar er zou wat meer rekening moeten worden gehouden met de mensen van boven de 50 jaar.
  dus een meer geleidelijke overgang graag zou beter zijn geweest.
  Harriet heeft wat dat betreft volkomen gelijk.
  deze politici zijn allen maar bezig met hun eigen belang.

 2. Ik hoop dat ze heel snel ophoepelen. Deze regering denkt alleen aan zichzelf .Zij zijn maar bezig ons belastinggeld te verbrassen met hun hoge credit card rekeningen en hun dure snoepreisjes en wij ,het hardwerkende volk moeten eronder lijden. Ik vraag me af hoe men op die leeftijdsgrens van 57 kwam. Is die minister zelf net 58 of een of ander fam .lid? Want wanneer het er op aankomt denken deze mensen alleen aan zichzelf. Ik kan me niet voorstellen ,dat ze mensen die net voor hun pensioen staan en jarenlang hebben gestort ,nu zeggen dat ze in plants van 3 of 4 jaar nu 8 of 9 jaar langer moeten wachten. En wat nog erger is , is dat deze reg. van je verwacht dat je die jaren na je 60e tot je 65e aov moet blijven storten . Dus niet alleen krijg je het geld niet dat je rechtmatig toekomt,maar je moet al die jaren gewoon doorgaan met storten. Dit geld betekent niets voor deze mensen die zoveel verdienen en zo weinig doen, maar voor mensen die hun leven lang hebben gewerkt en erop rekenen ,betekent het heel veel

 3. Zie je ze al gaan, politieagenten met 40 dienstjaren achter een rollator…..!!!! of een scootmobiel met zwaailicht en sirene.
  En de heren politici lekker achteroverleunen en dikbetaalde bijbanen hebben waarvoor zij zich minimaal behoeven in te spannen. Walchelijk!!

 4. Wanneer gingen politici ook al weer met pensioen volgens de nieuwe regeling? Met 45 toch?