• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –  Premier Gerrit Schotte en minister van Justitie Elmer Wilsoe (PS) zijn deze week op werkbezoek in Nederland. Op Koninkrijksdag, 15 december, komen zij aan in Nederland en verblijven daar tot en met 18 december. Gedurende het werkbezoek verblijft de delegatie in het Hilton Hotel te Den Haag.

Secretaris-generaal Stella van Rijn, Joëlle de Jong-Merelina belast met de leiding van Directie Buitenlandse Betrekkingen (DBB), Francis de Windt, secretaries van de premier en Kenneth de Haseth chef protocol reizen met de premier en de minister mee, meldt het Antilliaans Dagblad.

Toespraak
Gevolmachtigd minister Sheldry Osepa zal de delegatie ontvangen bij de aankomst in Nederland. Vervolgens vindt er een direct bezoek aan de voorzitter van de vaste Kamercommissie Brigitte van der Burg plaats. Daarna wordt de procedurevergadering van de Tweede Kamer bijgewoond en zal premier Schotte de Kamercommissie Koninkrijkrelaties toespreken.

Kerstlunch
Op 16 december is er een bezoek aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties Piet Hein Donner gepland. Hierna volgt een ontmoeting met de Nederlandse minister van Veiligheid en Justitie, Ivo Opstelten. In de middag is staat een kerstlunch met de medewerkers van Kas di Kòrsou in het Curaçaohuis op het programma.

Buitenlandse Zaken
Ook wordt een bezoek gebracht aan de minister van Buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal. Dit gebeurt op vrijdag 17 december. Premier Schotte zal daarna de Rijksministerraad bijwonen, die wordt voorgezeten door vicepremier Maxime Verhagen. In de middag wordt een bezoek gebracht aan de burgermeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam. Vrijdagavond en zaterdagochtend zijn volgens het schema privé. Op zondagochtend vliegt de delegatie weer terug naar Curaçao.

5 reacties op “Gerrit Schotte op werkbezoek”

 1. nou gerrit wij hebben het niet over Nederland want daar gaat het wel door.

  hier op curacao hebben wij genoeg aan onszelf deze regering heeft nog niets laten zien hoop gebral weinig resultaat

 2. Ik heb het idee, dat het helemaal niet uit maakt wie minister president wordt, voor het volk doen geen van allen het goed. Raar, mensen zijn nooit tevreden, en mensen kun je ook nooit volledig tevreden stellen lijkt het. Met al dat negatieve kritiek vanuit het volk, oppositie en koalitie, rara gaan wij of Korsou ooit op vooruit?
  Geef aan hoe het wel kan en moet, doe het dan ook zelf als jij het wel beter kunt, daar schieten wij echt iets mee op!!

 3. Niet zo overdrijven! Premier Rutte is ook weer op pad… In Nederland moet er veel meer bezuinigd worden. Studenten en Cultuur protesten, moet Rutte daar ook niet aanwezig zijn. Net als in Nederland gaat het werk van de regering gewoon door….

  Wanneer geeft Asjes het geld terug aan Selikor. Snap niet dat Selikor medewerkers het geld even gaan ophalen met de vuilniswagens…..krijgen de vuilnismannen ook een keer een bonus in december!!

 4. Werkbezoek???? Dan kan het privégedeelte geschrapt worden, heeft niets met werkbezoek te maken. Dan kunnen de heren ook een dag eerder terug, spaart een dure overnachting in het Hilton.
  Misschien dat dit geld beter besteed kan worden aan de bewoners van Curacao.
  Goed dat dhr. Asjes niet meegaat, hij zou zich kunnen vergissen met het gebruik van de creditcard.

 5. lees alleen maar werkbezoek naar hier en dan wekbezoek naar Nederland
  heeft de premier niet genoeg te doen hier op curacao of is hij zoveel weg zodat andere mensen kunnen regeren en hij geen schuld draagt voor het complete falen van deze regering.

  welk besluit is nu genomen na 10-10 in het belang van curacao……………….geen een