• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De screening van de ministers is al langere tijd onderwerp van discussie. Ook oud-minister-president van Nederland, Jan Peter Balkenende, deed hier enkele uitspraken over tijdens een fundraisinglunch van de PAR. Afgelopen vrijdag vond deze plaats in het World Trade Center (WTC).

Volgens de oud-premier is screening van de ministers belangrijk omdat het de integriteit bevordert. Bovendien kun je op die manier zeker weten of het Koninkrijk zuiver wordt bestuurd, meldt Amigoe.

Belangenverstrengelingen
Vlak voor zijn speech vroeg Balkenende welke onderwerpen het publiek wilde aankaarten. De screening was er daar één van. Hoewel Balkenende als oud-premier duidelijk aangaf zich niet te veel te willen bemoeien met de actuele politiek, liet hij wel doorschemeren dat transparantie erg belangrijk is. Hiermee kunnen volgens hem eventuele belangenverstrengelingen voorkomen worden.

2 reacties op “‘Transparantie is belangrijk’”

  1. Wij zijn geen vreemden in Jerusalem. PAR wil dat deze zaak een koninkrijk aangelegenheid wordt, het screenen, zoals zij altijd hebben gedaan. Deze zaak is een interne zaak en moet door onze mensen gehandeld worden. De oud Premier van Nederland kan zijn mening uiten, omdat wij in een democratisch land wonen, maar geen opinioe of oordeel vellen.Deze zaak is een pepasseerd station, en laat de regering regeren,punt.

  2. Wij zijn geen vreemden in Jerusalem. PAR wil dat deze zaak een koninkrijk aangelegenheid wordt, het screenen, zoals zij altijd hebben gedaan. Deze zaak is een interne zaak en moet door onze mensen gehandeld worden. De oud Premier van Nederland kan zijn mening uiten, omdat wij in een democratisch land wonen, maar geen opinioe of oordeel vellen.Deze zaak is een pepasseerd station, punt en laat de regering regeren.