• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Lekker blijven cruisenCURAÇAO – Het mag dan onrustig zijn op de financiële markt, maar mensen blijven lekker cruises maken. Zeker de boottrips die Curaçao aandoen blijven populair. Dino Daal, directeur productontwikkeling en cruisebeleid van het Curaçaose Toeristenbureau (CTB), verwacht dit jaar een stijging van vier procent in het aantal reizigers.

Vorig jaar bezochten meer dan 333.000 mensen Curaçao per cruiseboot. En dat er voor dit jaar nog meer bezoekers verwacht worden, is apart. Zeker met het oog op de wereldwijde kredietcrisis en de dalende olieprijzen. Daal legt uit: “Je moet de huidige situatie in de cruisebranche vergelijken met de vliegtuigvluchten net na 9/11. Die werden ook maar moeilijk gevuld. De cruise-organisaties gaan hiermee om door prijsacties te houden, want de schepen moeten wel vol zitten. Zo zijn er drie organisaties die sinds dit jaar meer dan 2000 mensen per cruise mee kunnen nemen. Die plaatsen moeten wel gevuld worden. Gevolg van deze acties is wel dat het profiel van de cruisegebruiker omlaag gaat.”

Geboekt
Een andere reden dat de schepen nog steeds vol zitten, is dat de meeste cruises al geboekt zijn. “Het cruiseseizoen loopt tussen oktober en april, maar tot en met december zijn de meeste reizen al geboekt”, aldus Daal.

FCCA
Vorige week werd tijdens een bijeenkomst van de Florida Caribbean Cruise Association (FCCA) in Tinidad & Tabago al duidelijk dat het wereldwijd goed gaat met cruises. Met het Caribisch gebied als koploper. Zo gaat 36 procent van alle cruises naar de Caribbean en Mexico. Europa en Alaska/Hawaï volgen met respectievelijk dertien en acht procent. Vier procent van de cruisetoeristen gaat richting de Verenigde Staten.

www.versgeperst.com