• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO De lokale specialistenvereniging VMSC heeft met verbazing gereageerd op de uitspraken van minister Jacinta Constancia (Gezondheidszorg, Milieu en Natuur). Constancia wil buitenlandse medische specialisten aantrekken om de wachtlijstproblematiek aan te pakken.

De minister zei in de wekelijkse persconferentie van de Raad van Ministers dat er door de ‘lange wachtlijsten doden vallen.’ Constancia verwacht dat door specialisten uit het buitenland aan te trekken de wachtlijsten opgeheven kunnen worden en dit ook kan leiden tot minder medische uitzendingen.

Onderbouwing
De lokale specialisten wijzen erop dat voor zover er wachtlijsten zijn, er geen doden vallen en dat geen enkel geval hiervan bij de Inspectie van de Volksgezondheid bekend is. “Deze ongefundeerde uitspraken zou een bestuurder met enig verantwoordelijkheidsgevoel niet willen maken. Wij verwachten binnenkort onderbouwing van deze uitspraken van de minister met feiten over zowel de omvang van de wachtlijsten als over de doden”, aldus de verklaring van het VMSC.

Geen oplossing
De VMSC verklaart ook dat het aantrekken van buitenlandse specialisten het probleem van medische uitzendingen niet zal oplossen. Volgens de specialistenvereniging vinden medische uitzendingen plaats om twee redenen. Als er hooggespecialiseerde medische ingrepen moeten worden uitgevoerd, die nog niet op Curaçao gedaan kunnen worden, of als er sprake is van overbezetting bij het Sehos.  

2 reacties op “Specialisten teleurgesteld in Constancia”

 1. In welk ziekenhuis moeten die specialisten gaan werken??? Operaties in de openlucht??
  Zolang er geen behoorlijk ziekenhuis is is dit absoluut onmogelijk.
  Wanneer gaat die Mevr. Constancia haar verstand gebruiken??? Misschien kan ze beter aan het aanrecht gaan staan en haar huishouden gaan doen.

 2. Grote mate van onkunde, onbegrip, weinig kennis van zaken et voila het recept voor intelligente uitlatingen.