• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ondanks de mogelijke verhoging van de OB-tarieven per 1 januari 2011, zal de prijs van brandstof niet stijgen. Dit beweert minister van Financiën, George Jamaloodin in het Antilliaans Dagblad

Mocht het Jamaloodin lukken de wet wat betreft de OB door te voeren, dan lijken in eerste instantie ook benzine en diesel duurder te worden. Hij wil dit echter compenseren door het accijnstarief op benzine en de invoerrechten van diesel te verlagen.

Niet meer kwijt
Dit zou betekenen dat de inwoners van Curaçao niet dieper in de portemonnee hoeven te tasten om te tanken, tenzij de internationale olieprijzen stijgen. Bovendien is het Jamaloodin’s bedoeling om vanaf 2012 schakels weg te nemen, zodat er minder tussenpersonen tussen de consument en het door hen gekochte product komen te zitten.

5 reacties op “Hogere OB maakt benzine niet duurder”

  1. Deze regering zal er ook een puinzooi van maken…. hoe dan ook we are doomed!

  2. In Nederland kost de benzine net zo goed 50 eurocent. Niet lokaal geproduceerd en gewoon van ver gehaald. De rest gaat naar de schatkist. Als je wilt kijken naar wat de benzine hier zou moeten kosten zou ik in principe naar het land kijken dat hier het dichtste bij is, Venezuela. De benzine kost daar nog geen 10 cent per liter. Even een pijplijn aanleggen? Is zo terug verdient.

  3. Moet je in Nederland komen dan kost een liter benzine 1.619 euro.

  4. Was het niet Cooper die, toen hij met vakantie in de States was, riep dat hij de benzine veeeeeeeel te duur vond op Curacao. Hij betaalde daar namelijk nog niet de helft. Meneer Cooper, what happend ?

  5. Dat de benzine duurder wordt staat als een paal boven water. Alleen is de regering nog even op zoek naar een goede smoes. Dhr. Cooper gaat nog wel iets uit zijn hoge hoed toveren. De verkiezingsbeloftes zijn al lang vergeten. Dat heeft te maken met het korte termijngeheugen van regerende politici.