• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curaçao Port Authority (CPA) komt per 2011 met een driejarig businessplan. Het doel van het plan is om de service te upgraden en meer inkomsten te genereren. Dit zei CPA-directeur Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy tijdens een persconferentie bij het havenkantoor gisteren.

De service aan vrachtschepen zal kritisch worden bekeken en er zal gewerkt worden aan de facturering en herziening van tarieven. Terreinen die eigendom zijn van de CPA worden onder de loep genomen. “Er valt bijvoorbeeld veel meer te halen uit de Kleine Werf die nu vooral verhuurd wordt voor optredens”, meent De Lannoy.

Kompania di Tou Kòrsou
De directeur sprak ook over de financiële situatie bij de Kompania di Tou Kòrsou (KTK) in Panama. Hier was ophef over ontstaan toen begin deze maand president-commissaris Amparo Dos Santos claimde dat KTK op het punt stond failliet te gaan. Volgens de CPA-directeur was het havenbedrijf van 800.000 gulden verlies uitgegaan in het eerste jaar, maar waren de kosten hoger dan gepland. Uiteindelijk liep het verlies op tot een miljoen.

Evaluatie
In juli volgend jaar zal CPA het project in Panama evalueren. Daarna wordt besloten of de operaties van KTK worden voortgezet. De Lannoy zat begin deze maand een week ‘verplicht’ thuis terwijl Dos Santos onderzoek deed naar de financiële toestand binnen de CPA. Volgens De Lannoy heeft hij in overleg met Dos Santos besloten om die week vakantie op te nemen. De directeur wil na het onderzoek van Dos Santos een gestructureerde interne controle instellen bij het havenbedrijf.

www.versgeperst.com