• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De premiers van Curaçao, Aruba en Sint Maarten hebben gisteren tijdens een topoverleg het Akkoord Arikok ondertekend. Dit gebeurde op Aruba in het National Park Arikok. De intentie van het akkoord is een nauwere samenwerking tussen de drie Caribische eilanden.

Premier Gerrit Schotte van Curaçao en premier Sarah Wescot-Williams van Sint Maarten waren voor dit overleg uitgenodigd door de Arubaanse premier Mike Eman. In het National Park Arikok werden de hele dag besprekingen gevoerd over duurzame ontwikkelingen voor alle drie de eilanden. Deze ontwikkelingen moeten door middel van het akkoord worden gerealiseerd. Vooral de onderlinge relatie, in het koninkrijk, de regio en in de Europese Unie werden aangehaald. 

Solidariteit
Volgens Schotte beseffen de drie eilanden hoe belangrijk het is om met elkaar samen te werken. “We kunnen door onderlinge solidariteit aan een goede toekomst werken voor ons eigen land.” Premier Wescot-Williams sprak zelfs van een historische dag, waarop Sint Maarten eindelijk de gelegenheid kreeg om met Aruba en Curaçao te overleggen over een samenwerking.

Nederland
De Arubaanse premier Mike Eman hoopt in de toekomst de Nederlandse premier Mark Rutte toe te voegen aan het topoverleg. Eman sprak over één Nederlands Koninkrijk. Het tweede topoverleg staat al gepland voor volgend jaar juni. Deze zal op Curaçao plaatsvinden.

4 reacties op “Akkoord Arikok ondertekend”

 1. Iedereen zit gewoon te zeiken over het drugsbeleid, wat er gedaan moet worden is de aanvraag naar toe verminderen en de GELDSCHIETERS aan pakken… De gewone burger die hebt het geld niet om het in een grote getale te importeren… Werkeloosheid brengt crimienalilteit met zich mee…. Zonderwerk heb je niks anders te doen dan het na/verder denken om makkelijk aan je dagelijkse behoeften te komen en als je hiebij OOK verslaaft bent aan DRUGS ga je stelen/atrakos plegen enz. Dus mensen “Churandi,Lucy”hier hebben jullie WERK… Even aankloppen bij je bestuurder pupet”” dan hebben JULLIE iets te doen….
  Dus het is EERST het aan vervraag naar DRUGS verminderen en daarna de HEREN aanpakken. En trouwens WIE zijn de grote drugsprodusenten van de Wereld? Ned. dus dus daar beginnen. Als Ned. Antillen niet meer bestaat weet ik maar de ANTILLEN zal blijven bestaan. Let maar op je woorden. Mij interseert het niet van tweestrijd enz. in het huidige sisteem daar hebben JULLIE er voor gekozen… Dus JE KRIJG WAT JE GEVRAAGT HEBT, en LEEF ER NU MAAR MEE,……..

 2. Wat de honderd procent controle betreft, dat gaat toch niet om rassen? Dat gaat om drugssmokkel. Wie drugs van NL naar Curaçoa brengt is dom, verdien je geen geld aan! En het is bewezen dat de controle werkt, van minimaal 50 koeriers per vliegtuig naar 2 a 3! Doorgaan dus.. Ook al is het f$#&* irritant! Voor welk mens dan ook.

  Nederland hoeft ons niet te zeggen dat we niet tweederangs zijn. Dat kunnen we zelf wel laten zien? Juist een 2de rangs behandeling is -voor mij- een drive om er voor te gaan, niet om bij de pakken neer te zitten. Hoop dat we door akkoord Arikok met krachten kunnen bundelen!

 3. @ wansito trukopee.
  Ik denk dat je het niet helemaal begrijpt. Ten eerste is er sinds 10-10-10 GEEN Antilliaanse bewindvoerder meer. Ten tweede: De 100% controle is een noodzakelijk kwaad waarbij niet alleen de Curacaoenaar maar, het woord zegt het al, iedereen (100%) gecontroleerd wordt. Dat hierbij meer Curacaoenaars worden opgepakt dan macamba’s is een statistisch en vaststaand gegeven. Dat er verschillende smokkelmethodes gebruikt worden vraagt ook om een specifieke aanpak om deze misdadigers op te kunnen pakken. Het gebruik van “zij” en “wij” geeft aan in welke belevingswereld jij bent terechtgekomen, maar dat neem ik je niet kwalijk, te meer omdat dit soort denkpatronen door de huidige politici zoals o.a. de heren Wiels en Rosalia worden gepropagandeerd om de samenleving van Korsou verder te splijten en ervoor te zorgen dat de tegenstellingen alleen maar groter worden in plaats van te werken aan een eensgezinde vredelievende samenleving waarin ieders ras, politieke overtuiging, godsdienst enz. enz. .gerespecteerd wordt.

 4. Het wordt eens tijd dat de Antilliaanse bewindvoerders de Nederlandse bewindvoerders uitleggen dat ZIJ( Antilianen) geen tweede rangs burgers ZIJ en ook niet willen dat ze als tweede rangs burgers behandeld worden….. Het MOET NU eeens en voor altijd AFGELOPEN ZIJN.. En speciaal voor dat 100 % bezichtiging/ lichaamelijk onderzoek op Schiphol.. Gebeurd dat met Antilanen op Schiphol mogen OOK de Antilianen in de Nederlandse (reten) achterbak kijken daar op de Antillen.. Wij zijn allemaal mensen en willen als mens behandeld worden…