• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

curaçao biljetten antilliaanse guldenCURAÇAO – Het zou zomaar kunnen dat we vanaf 1 januari 2011 minder inkomsten- en winstbelasting hoeven te betalen. De minister van Financiën, George Jamaloodin, wil deze namelijk verlagen. Versgeperst.com ging de straat op en vroeg voorbijgangers of ze vertrouwen hebben in de belofte van Jamaloodin.

“Het klinkt goed, maar het geld moet toch ergens vandaan komen?”, vraagt een oudere mevrouw zich af. “Dan zullen andere dingen wel weer duurder worden, dus of dat gaat werken? Ik heb zo mijn twijfels.” Ook Bernice is niet helemaal overtuigd van de belofte van Jamaloodin. “Wauw, 25 procent omlaag, dat is wel erg veel. Het lijkt mij sterk dat dat zomaar kan. Die ministers roepen van alles, het zijn mooie verhalen, maar eerst zien en dan geloven.”

Zinvol?
Tygo Vreugd is van mening dat het voor de minder bedeelde mensen op het eiland misschien wel goed is. “Als het lukt, lijkt het mij een vooruitgang. Wat ik alleen niet snap, is of het zinvol is. Als de OB omhoog gaat, ben je dan per maand niet alsnog meer kwijt door boodschappen enzovoort?”  

‘Zij merken er niks van’
Ashley Martes ziet het precies andersom. “Die rijke mensen zullen hier echt niet veel van merken. Of boodschappen en andere dingen nou duurder worden of niet. Juist de armere mensen gaan het voelen in hun portemonnee. Sommigen kunnen nu al nauwelijks de broodnodige producten betalen, laat staan als de OB omhoog gaat.”

Geen verschil
“Het blijft dan toch hetzelfde. Ik houd per maand meer van mijn loon over, maar ik moet meer betalen aan de kassa”, zegt Gideon Martina lachend. “Het gaat bovendien voor problemen zorgen. Ik weet nog dat de OB vroeger op 3 procent stond. Toen dat werd verhoogt naar 5 procent, zijn veel bedrijven failliet gegaan en mensen kwamen in de schulden. Precies dat kan nu weer gebeuren.”

Wantrouwen
“Als ze dit al willen realiseren, zullen ze, zeker in het begin, heel veel moeten controleren. Hoe weet je zeker dat supermarkten en andere winkels geen misbruik van de gelegenheid maken en hun prijzen extra verhogen. Dan zijn dingen ineens 2 procent in plaats van 6 procent duurtder”, vertelt een wantrouwende Charella.

www.versgeperst.com