• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ConstanciaCURAÇAO – De regering gaat ervoor zorgen dat afgestudeerde specialisten aangetrokken worden en dat specialisten vanuit Colombia, Venezuela en Cuba makkelijker toegelaten worden op het eiland. De wachtlijsten voor specialistische medische hulp moeten hierdoor korten worden.

“De wachtlijsten zijn zo lang dat er patiënten sterven voordat ze aan de beurt komen. Dat kan echt niet.” Dit vertelde minister Jacinta Constancia (Volksgezondheid) gistermiddag tijdens de persconferentie van de Raad van Ministers. Volgens Constancia zou de overheid ook veel geld besparen als specialisten een paar keer per maand naar het eiland komen, in plaats dat patiënten medische zorg in het buitenland gaan zoeken.

Renovaties
Om de nieuwe specialisten te accomoderen zullen de poli en het gebouw van het Sint Thomas College gerenoveerd worden. “We hebben 7 miljoen gulden uitgetrokken voor de renovaties”, aldus de minister. “De belangen van de patiënt staan voorop en we moeten ervoor zorgen dat iedereen de medische zorg kan krijgen dat hij of zij recht op heeft.”

Nieuw ziekenhuis
Constancia liet daarnaast weten dat de nieuwe specialisten die naar het eiland komen verplicht zullen worden om voor het nieuwe ziekenhuis te werken. “De specialisten moeten voor het nieuwe ziekenhuis werken wanneer die operationeel is. Wij willen voorkomen dat ze hun eigen praktijk gaan openen. Als ze voor het nieuwe ziekenhuis werken bespaart dit ons ook een groot bedrag.”

www.versgeperst.com