• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Dat er veel regen is gevallen, hoef je niemand meer te vertellen. Huizen, auto’s, winkels en hele wijken hebben schade opgelopen die tot in de miljoenen loopt. Veel horecagelegenheden zijn in de openlucht en lopen al maanden veel omzet mis. Wat betekent dit voor de gelegenheden?

Vera, dag-manager van Mambo Beach Bar, vertelt dat ze veel last hebben gehad van de regen en dat dit ook zeker te merken is aan de omzet. “Het is logisch dat niemand naar een strandtent gaat als het regent. Wanneer de zon schijnt is het hier bomvol, maar de afgelopen maand is dat nauwelijks voorgekomen. De omzet was in oktober en november daarom 19 procent lager dan in dezelfde maanden vorig jaar.”

Toch goed gedraaid
Zanzibar heeft ondanks de regen toch geplust. “Natuurlijk heeft het weer ons niet geholpen, maar mensen moeten toch eten”, laat mede-eigenaar Mirjam Lesschen weten. “Ik denk dat we een stuk meer hadden omgezet als het mooi weer was geweest. Ondanks dat er dit jaar meer toeristen zijn, is het een triest verhaal. We hebben hier zelfs huilende mensen gehad.”

Weggespoeld zand
“Nu pas beginnen we te merken wat de schade is”, vertelt Lesschen. “We zijn begonnen met het vervangen van sommige dingen en een nieuwe laag verf hier en daar. Ook is er veel zand weggespoeld. Maar vergeleken met het Trupial Inn Hotel of de stranden richting Westpunt, valt het bij ons behoorlijk mee.”

Schade en reparatie
Cas Abao Beach Bar geeft ook te kennen dat het behoorlijk rustig is geweest. “We hebben maar weinig mensen gezien de afgelopen twee maanden, dat is nooit eerder voorgekomen. Ik weet niet hoe het met de cijfers staat, maar het is zeker niet goed. Ook hebben we veel schade aan het strand”, aldus een medewerker van het strand.

1 reactie op “Lagere omzet door slecht weer”

  1. sterkte!