• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Alex D. RosariaCURAÇAO – De politiek leider van PAIS, Alex Rosaria, heeft in een persbericht zijn standpunt over de Isla duidelijk gemaakt. Hij is van mening dat de bevolking middels een referendum de eindbeslissing moet nemen over de toekomst van de raffinaderij. “Hoe dan ook, wij moeten wel durven te beginnen met deze discussie.”

In het persbericht meldt hij dat de tijd is aangebroken dat de regering het voortouw neemt in het aangaan met een objectieve discussie over de toekomst van de raffinaderij. “We moeten ons realiseren dat onze interne autonomie eigen verantwoordelijkheid met zich meebrengt en dat wij als volwassenen het ons niet kunnen permitteren dat deze discussie duizenden kilometers verderop gevoerd wordt en erger nog, dat beslissingen daar (voor ons) worden genomen.”

Opschoning
PAIS is daarbij voorstander van opschoning van de plek waar de raffinaderij nu staat. Volgens de partij levert dit werkgelegenheid waarbij de opgeschoonde terreienen en binnenwateren aangewend kunnen worden voor huisvesting, horeca en toeristische activiteiten waarder hotels en jachthavens.

Meer werkgelegenheid

“Veel studies hebben aangewezen dat de raffinaderij geen extra werkgelegenheid en geen toegevoegde waarde oplevert. Met andere woorden, wij moeten ons afvragen wat voor andere (ecnomische activiteiten) we zouden kunnen ontwikkelen die meer toegevoegde waarde met zich meebrengen dan de huidige situatie.”

6 reacties op “Discussie geopend over Isla”

 1. Vanuit een bepaalde hoek worden we al jaar en dag bekogeld met zogenaamde toekomst visies voor het terrein waar de Isla op staat. Nog nooit heb ik en ik denk niemand ooit van een onderbouwd plan gehoord. Altijd vage verhalen of moet ik zeggen verzinsels van een paar hobbyisten.

 2. Volgens de partij levert dit werkgelegenheid op…..niet echt overtuigend!. Als de studies zo duidelijk zijn hoef je als partij niet zo terughoudend te zijn.

  Laat Groen Links Shell aanpakken die hier de milieuvoorschriften hebben overtreden. Er werd gesproken over een rechtzaak maar door je nu niks meer over.

  Isla moet gewoon aan de huidige internationale milieu eisen gaan voldoen. Helemaal eens Met Ikkuh! Welk bedrijf gaat investeren als ze toch geen boetes krijgen.

  TIP: leuk idee om PAIS te bezoeken voor een verdiepende intervieuw.

 3. @ Tio,

  Klopt, die staan bij de Isla op de loonlijst als adviseur met alle vrijheden om tijd voor de partij vrij te maken.
  Zo kun je als partij nooit een helemaal vrije keuze maken, klinkt enigszins als belangen verstrengeling.

 4. @ Tipo,

  Klopt, die staan bij de Isla op de loonlijst als adviseur met alle vrijheden om tijd voor de partij vrij te maken.
  Zo kun je als partij nooit een helemaal vrije keuze maken, klinkt enigszins als belangen verstrengeling.

 5. Zolang de MAN aan de macht is zal de ISLA gewoon blijven bestaan.. anders zou de MAN geen ‘kerstcadeaus’ krijgen van de ISLA.

 6. ” “Veel studies hebben aangewezen dat de raffinaderij geen extra werkgelegenheid en geen toegevoegde waarde oplevert.”

  Ondanks de vermeende studies ben ik het hier niet mee eens. De Isla zelf zal misschien niet veel werkgelegenheid opleveren (daar twijvel ik ook nog over) maar al die toeleveranciers van de isla leveren wel voor arbeid plaatsten op, dan heb ik het nog niet over het geld wat de mensen verdienen (Niet de overheid maar u & ik) als ze werken voor indeirekt werken voor de isla en lokaal weer uitgeven. Wat ook weer arbeids plaatsten oplevert.

  Dat er wat met de isla moet gebeuren zijn we het wel over eens. Ter vergelijk, Pernis was in de jaren 60/70 ook een grote ramp voor de natuur, dus het kan wel beter/schoner…