• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –  Een van de beleidspunten die minister Charles Cooper van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Ordening wil doorvoeren is een verhoging van de motorrijtuigenbelasting in 2012. Dit omdat er in de afgelopen tien jaar geen verhoging heeft plaatsgevonden, terwijl de kosten wel zijn gestegen.

Dit meldt de Wereldomroep. Cooper weet nog niet hoe hoog de belasting zal worden. Ook is er nog onduidelijkheid over de manier waarop de verhoging toegepast zal worden. De minister spreekt over drie mogelijkheden: een algehele verhoging voor iedereen, een verhoging gebaseerd op het gewicht van de auto en de slijtage aan het wegdek of een systeem dat gebaseerd is op de prijs van de auto. Cooper geeft zelf de voorkeur aan de laatste optie.

Brede schouders
De laatste optie wordt ook wel het principe van de ‘brede schouders’ genoemd. Hiermee wordt bedoeld dat degene die in een dure auto rijdt, ook meer kan betalen. “De brede schouders betalen meer dan de smalle schouders,” aldus Cooper.

Noodzakelijk
“De verhoging is nodig omdat in de afgelopen tien jaar geen verhoging heeft plaatsgevonden, terwijl de kosten op andere posten wel zijn gestegen”, liet de minister weten. Zo wordt er steeds meer uitgegeven aan onderhoud van stoplichten, het repareren van vangrails en het verven van straten. “Alles is duurder geworden behalve de motorrijtuigenbelasting”, aldus Cooper.

7 reacties op “Cooper wil verhoging autobelasting”

 1. Was Cooper niet eerder Minister van Verkeer…..

 2. Misschien toch maar het geld uitgeven aan de weg en rooien dan al die leuke rotondes,,

 3. Is dit idee nu echt van die man die al vond dat de benzine op Curaçao exorbitant hoog is in vergelijking met zijn vakantieland de U.S.A. Ik zie hem nog glunderend bij die benzinepomp staan, lachen toch.

 4. Prijs van de auto.. maar dan op dagwaarde of op nieuwprijs? of zoals de verzekeringen hier doen.. die steken hun duim in de lucht en vinden dan dat je auto die 5000 dollar kostte in de USA en nieuw daar 12.000 kosten hier als nieuwprijs 90.000 heeft terwijl hij hier niet te koop is..

  en verven? Zolang ze met waterverf de strepen verven en na 1 regenpartij de lijnen niet meer te zien zijn betaald mr Cooper dat maar uit eigen zak.. zo duur zal het niet zijn!

 5. Zo wordt er steeds meer uitgegeven aan onderhoud van stoplichten, het repareren van vangrails en het verven van straten. “Alles is duurder geworden behalve de motorrijtuigenbelasting”, aldus Cooper.

  Maar de straten heeft hij niet aangehaald, die allemaal in een deporabale staat verkeren. Je kan nergens meer uitwijken, want ze zitten allemaal vol holen en kraters.. Erg , dat we met deze wegen een hogere belasting moeten betalen. Nou, voor wat hoor wat… Ga maar eerst de wegen goed asfalteren en niet alleen de gaten opvullen, wat de zaak erger maakt.

 6. Mijn suggestie is wegenbelasting betalen naar verhouding totde staat van het wegdek op je woon adres. Wellicht is de wegen belasting al 10 jaar niet verhoogd maar mijn straat wacht al 20 jaar op onderhoud. Na tomas is het laatste beetje asfalt ook verdwenen in kan ik voor mijn eigen deur zwaaien naar de mensen in china.
  Veel wijken met dure auto’s hebben slechte wegen, lijkt me niet echt rechtvaardig dus. Ik denk dat veel mensen wel willen betalen in ruil voor betere wegen, maar die zullen eerst willen zien en dan geloven. Niet vreem na zoveel jaar.

 7. lekker stimulerend voor het nieuwe rijden (duurzaam rijden)
  iemand die een dure hybrid koopt betaalt weer meer..waardoor je terugverdien tijd ook weer langer wordt.
  lekker passend bij MFK’s duurzame visie.