• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Arnold Leonora - DAECURAÇAO – “Ik heb een luchtvaartleasing bedrijf, ik ben bezig in de hotelbranche en met vastgoed, maar ik miste nog een luchtvaartmaatschappij. Vanaf vandaag is die droom een realiteit geworden.” Dit zijn de woorden van Arnold Leonora, de kersverse eigenaar van Dutch Antillian Express (DAE).

Leonora neemt het bedrijf over van Niek Sandmann, die DAE in februari 2005 heeft opgericht. Leonora wordt tevens de Chief Executive Officer (CEO) bij de luchtvaartmaatschappij. Voormalig gezaghebber Stanley Betrian zal Leonora als Chief Operating Officer (COO) ondersteunen. “Het is een eer om COO van DAE te zijn”, zegt Betrian. “Ik ben erg gemotiveerd om met meneer Leonora aan de slag te gaan. Wij willen dat Curaçao een leidende regionale hub wordt binnen de luchtvaart en wij gaan ons best doen om met DAE een nieuw tijdperk in te luiden.”

Interne evaluatie
Volgens Leonora zal er voorlopig niet veel veranderen voor de passagiers van DAE. “Uit een marketingonderzoek blijkt dat DAE een heel sterk merk is. Onze maatschappij zal daarom DAE blijven heten”, aldus de CEO. “Wij gaan de komende weken en maanden alles goed evalueren en beslissen of we onze vloot gaan vergroten en of we meer routes aan gaan bieden. De klant zal daarom niet direct grote veranderingen zien, maar we streven er altijd naar om de service zo goed mogelijk te houden.”

DAE overname


Arnold Leonora tekent het overnamecontract. Naast hem zitten Lex Gonzales, vertegenwoordiger van Niek Sandman en notaris Hu-A-Ng.

Samenwerking met Insel Air?
Op de vraag of hij de problemen met rivaal Insel Air ook heeft overgenomen is Leonora erg duidelijk. “Natuurlijk heb ik de problemen overgenomen. Maar ik wil daar niet te lang bij stilstaan. Binnen de luchtvaart moeten we samenwerken, er is geen ruimte voor vijandelijkheid. Ik wil daarom met de directie van Insel Air om de tafel gaan zitten en kijken hoe we eventueel samen kunnen werken. Wie weet kunnen we in de toekomst samen vluchten aanbieden.”

Focus op Zuid-Amerika en het Caribisch gebied
DAE vliegt momenteel van en naar Curaçao, Bonaire, Aruba, Caracas, Valencia, St. Maarten, Bogota, Cartagena, Santo Domingo, en Panama City. Leonora laat weten dat de focus voorlopig op Zuid-Amerika en het Caribisch gebied blijft liggen. “Wij kijken nog niet naar Miami, maar als dat in de toekomst aantrekkelijk wordt, zullen wij het zeker gaan aanbieden aan onze klanten.”

2 reacties op “Nieuwe eigenaar DAE”

  1. Another local. Hopefully he will receive the necessary support in order to meet the company goals.The local people of the respectives islands but also by the Governments, the business organizations; tourisme authorities; immigration/customs services; travel world etc will have an important role in the success of this company. All parties should work together as a team to make this difficult steps taken a successful one. Invest in the company that need your support. Leaders of the DAE listen the demands of your investors which are the cunsumers and meet them in a responsible ways. Mr. Leonora and team success.

  2. Congratulations, Mr. Leonora.