• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte moet zich volgende week verantwoorden tegenover de Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties in Nederland. De premier heeft de argwanende Kamerleden heel wat uit te leggen over het screeningsproces en de ‘anti-Nederlandse’ geluiden vanuit zijn kabinet.

Volgens het Antilliaans Dagblad wil Schotte zelf de confrontatie aangaan met de commissieleden en uitleggen waarom het screeningproces zo stroef verloopt. De commissie wil van de premier weten of hij zich gaat houden aan de gemaakte afspraken rondom de staatkundige hervormingen en de schuldsanering. Door de ‘anti-Nederlandse’ geluiden uit het kabinet Schotte is daar twijfel over ontstaan.

Koninkrijksdag
De minister-president vertrekt volgende week dinsdag naar Nederland voor zijn tweede werkbezoek aan Den Haag. Hij zal daar ook een gesprek aangaan met minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het gesprek met de Tweede Kamercommissie staat gepland op Koninkrijksdag, woensdag 15 december.

6 reacties op “Premier op het matje in Nederland”

 1. @Lucho, slaap zacht, morgen zal alles beter zijn.

 2. @Johan:

  Wat jij zegt is gewoon een feit. Dat was zo ja. Maar sommigen willen het niet zien.

  De rest (vooral de oude garde) blijft liever in het verleden hangen…. Blijven liever denken hoe slecht alles wel niet was…in plaats van; wat gaan we er nu aan doen!!
  Volgens hen hebben Nederlanders nog steeds ruzie met Duitsers 🙁

  Enne..wie zegt Chaves?
  Ja, goed idee (not)… ook geen Amerikanen meer op het eiland. super.. dan wordt alles vast beter 🙁

 3. Groot gelijk hoor Lucho, wij hebben de Makamba soldatjes niet nodig!
  Chaves zal hun taak met plezier overnemen.

 4. Johan wij kunnen alles zelf doen,ga maar terug naar Nederland met jou soldatjes. Schotte steunt geen oorlog om anders man volk uit te moorden en hun bezit te stelen.

 5. Toen half Curacao onder water zat hebben de Nederlandse soldaten geholpen met de ramp en vele makambas hebben geld en dingen gegegeven voor de slachtoffers terwijl de heer Schotte lekker op de Dominicaanse republiek was.. niemand weet waarvoor.. en dan nog anti nederlands zijn?

 6. Neem de getekende contracten voor de olieboringen maar mee, dan kunnen ze die in Den-Haag ook eens bekijken????.!!!!!!!…….Kan Wiels ook mee, dan kan hij Schotte helpen om wat uitleg te geven en kan hij zijn uitspraken over de CPA toelichten.