• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De online petitie over de naamswijziging van het Peter Stuyvesant College (PSC) heeft al 309 stemmers getrokken. De petitie, die gestart werd door oud-leerling Ravic Richie, moet uitwijzen wie er voor of tegen de naamsverandering is.

De resultaten zullen door de commissie van de school worden meegenomen. De speciale commissie bestaat uit leerlingen, docenten en ouders van de school. Zij zullen vanuit de school een mening verwoorden aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Sport, René Rosalia.

Stemmen
De minister gaf aan op een democratische manier een beslissing willen nemen of de naam van de middelbare school wel of niet gewijzigd wordt. Het PSC heeft drie maanden bedenktijd. Op dit moment hebben 309 mensen de petitie getekend, waarvan slechts 24 voor de naamswijziging hebben gestemd. Klik hier voor de petitie.

7 reacties op “Online petitie PSC succes”

 1. Wat een onzin. Straks gaan we de naam van Curacao ook veranderen. Het is per slot van rekening van portugese oorsprong en die hebben de slaven uit Afrika gehaald, dus……

 2. Laat Helmin Wiels zijn eigen achternaam veranderen.. Wiels klinkt niet afro caribisch..

 3. Ik ben de jongste dochter van jullie eerste directeur, Willem Meijer (1941-1959), en weet dat de naam gekozen is omdat Stuyvesant van 1642-1645 directeur van Curaçao was en blijk gaf van een grote liefde voor ons eiland. Verder speelden de diverse eigenschappen van Stuyvesant, zoals werklust, moed en kracht (zie schoollied), een geote rol omdat dit ook belangrijke eigenschappen zijn voor leerlingen die straks een bijdrage willen leveren aan het welzijn van Curaçao.

 4. PSC moet zijn naam gewoon behouden

 5. J e kunt de naam van een instelling (is historisch) niet veranderen als daar geen goede argumenten voor zijn.

  Ik zie geen enkele reden om de naam Peter Stuyvesant College, te wijzigen.
  Antwoord.

  NEEN

 6. Oud leerling. Historische naam moet blijven. Je moet niet je eigen bestaansgeschiedenis verloochenen. Succes Roelof

 7. Eindexamen in 1957. Deze historische naam Peter Stuyvesant moet zeker blijven. Succes Netty