• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Dienst Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) gaat een inventaris maken van de schade aan de baaien op Curaçao. Dit maakte de minister belast met LVV, Jacinta Constancia, gisteren bekend bij Telenotisia. “Na het regenseizoen willen we gelijk beginnen met restaureren”

De financiering van de werkzaamheden zal gedeeltelijk uit de begroting van de LVV worden vergoed. In overleg met de Raad van Ministers zal deze week worden bekeken of de rest bekostigd kan worden uit fondsen van de Dienst Ruimtelijke Ontwikkeling en Huisvesting (DROV), Dienst Openbare Werken (DOW) en Domeinheer. Ook de Curaçao Tourism Board (CTB) zal bijdragen aan de kosten.

Schade
De baaien die met grote schade kampen door het slechte weer zijn Caracasbaai, Marie Pampoen, Sonesta Beach, Daaibooi, Jeremi, Grote en Kleine Knip en Blauwbaai. Op het strand van Blauwbaai is er minstens 5 kubieke meter zand weggespoeld. Twee jaar geleden werd er nog voor een ton aan zand op het strand bijgespoten.

3 reacties op “Restauratie beschadigde stranden”

 1. De overheid zal eens moeten stilstaan bij de natuurlijke infrastructuur van onze kust. Het kunstmatig aanleggen van stranden om mooi over te komen in toeristische advertenties heeft een keerzijde. Laat Carmabi hierover adviseren. Met de klimatologische weersveranderingen moeten we ons de vraag stellen of het kunstmatig aanleggen van stranden wel verantwoord is. Zowel in geld als in natuurbehoud.

 2. Mee eens! De stenen en afgebroken koraal van de stranden rapen, zodat je geen zere voeten krijgt bij het zwemmen is wat mij betreft ook prima.

 3. Helaas kunnen geen enkele van deze diensten het koraal rif voor de betreffende stranden restaureren. Al het kunstmatige opgespoten zand komt nu weer op het rif terecht.
  Meteen nieuw zand erop en erover, zodat de volgende keer er weer zand op het rif terecht komt en dit nog verder kapot gaat. MEt dit rif nog verder kapot hebben we de eerstvolgende keer met een beetje golfjes, weer problemen, aangezien natuurlijke barriere steeds verder achteruit gaat.

  Zand erop en erover. Het houd vanzelf een keer op!!!!