• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Alle ministers in het kabinet Schotte kunnen blijven. Dit heeft de premier Gerrit Schotte gisteren mondeling en schriftelijk aan de Staten gemeld. Schotte haalde tijdens de Statenvergadering hard uit naar de PAR-fractie. “Jullie moeten er maar aan wennen dat jullie niet meer aan de macht zijn.”

De premier was duidelijk erg ontzet over de twijfels van de Staten over zijn aanpak van de screening. In een ruim anderhalf uur durend pleidooi over het onderwerp ging Schotte vooral in op de procedures met betrekking tot de screening, waar ongerustheid over was ontstaan. Uiteindelijk kwamen ook de resultaten van het onderzoek verricht door de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) aan bod.

Landsbesluit
“Ondanks de onjuiste procedure die gevolgd is bij het verrichten van het onderzoek, is in de resultaten van de VDC nauwelijks meer bekend geworden dan ik al wist aan de hand van de gesprekken die ik als formateur heb gevoerd met de kandidaat-bewindslieden.” De premier meent dat deze gesprekken zijn nageleefd in het kader van het Landsbesluit van 10 februari 2010. Hier staan de richtlijnen in die worden gehanteerd bij de benoeming van de ministers. Hij concludeert uit de resultaten van de VDC dat er geen beletselen zijn voor het functioneren van zijn ministers en dat er ‘volledig voldaan’ is aan de naleving van het Landsbesluit.

‘Daag mij niet uit’
Tussen het verslag van het onderzoek door, maakte Schotte vaak van de gelegenheid gebruik om uit te halen naar de PAR-fractie. “Wij zitten hier omdat we democratisch gekozen zijn. Jullie moeten er maar aan wennen dat jullie niet meer op deze stoelen zitten en aan de macht zijn. Laat het los!”, herhaalde de premier een paar keer. Hij liet ook niet na om de PAR een paar keer bedreigend toe te spreken. “Er zijn genoeg politici van het kabinet De Jongh-Elhage die in aanraking zijn gekomen met de politie. Ik heb hiervan een dossier, zal ik deze documenten ook naar buiten brengen? Daag mij niet uit!”

4 reacties op “Schotte zeker van zijn ministers”

 1. Kan Schotte 1 keer beginnen met Regeren???

  ipv natrappen naar de PAR.de colatie zit met veel frustraties..

 2. Als er niets aan de hand was hoe kan het dan duren dat het onderzoek zo lang duurde?

  Weer een leugen van Schotte net als de oliecontracten?

 3. Dus onze premier zit de oppositie te chanteren? en Hij houdt dus feiten over criminele activiteiten voor zichzelf? Ik neem aan dat de oppositie hiermee naar de poltiie kan gaan!

 4. Krijgen we hiervan ooit het bewijs te zien? Als in zwart op wit? Of moeten we mr Schotte maar op zijn woord geloven, na al die valse beloftes..?