• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De stranden hebben het dit weekend zwaar te verduren gehad. Door de hevige regenval hebben meerdere publieke stranden flinke schade opgelopen. Het gaat met name om stranden op het westelijk gedeelte van het eiland. Veel zand is weggespoeld, maar ook voorzieningen zijn verwoest.

De schade is ontstaan door hevige waterstromen en regenval bij de kustgebieden. Voorzieningen als strandbedden, parasols en restaurantjes liepen flinke schade op. De overheid is vandaag begonnen met het opnemen van de schade bij de stranden. Zodra bekend is hoe groot de schade precies is, wordt er een plan van aanpak opgesteld.

La Niňa
Al maanden wordt Curaçao geteisterd door zware regenval en het einde lijkt vooralsnog niet in zicht. De Meteorologische Dienst voorspelt dat de buien zeker tot in januari 2011 aanhouden. De veroorzaker van alle regen de afgelopen maanden is weersverschijnsel La Niňa. La Niňa zorgde voor een recordhoeveelheid neerslag in november. Sinds 2 december 1970 viel er nooit meer zoveel regen als in de afgelopen maand. In november werd op sommige plekken meer dan 500 millimeter regen gemeten.

2 reacties op “Flinke schade aan populaire stranden”

 1. Ze gaan het plan van aanpak zo aanpakken:
  1- we maken een plan
  2-we pakken het aan.
  3-stoppen het in de doofpot
  4-volgend jaar oktober kijken we wel verder.

  Inmiddels is de bevolking het al weer vergeten.

 2. Laat me niet lachen, een plan van aanpak?? Hoe lang gaat dat weer duren en het hoeveelste plan moet dit worden???
  Dumptrucks met zand aanrukken, de stranden glad maken, de palapa’s op hun plaats zetten en klaar is Kees. Daar hoef je geen studie voor te hebben gevolgd.

  Hoe langer dit gaat duren, hoe meer toeristen wegblijven. Kennelijk wordt dit niet begrepen.