• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De dag nadat Tomás over het eiland raasde, kondigde premier Gerrit Schotte aan actie te ondernemen. Er zou wat gedaan worden aan de riolen en waterafvoer. Dit weekend stonden de straten echter weer blank. Heeft de overheid gefaald, lag het aan de oude regering of is het overmacht?

“Dit is een langer lopend probleem”, vindt de 45-jarige Albert. “De oude regering heeft de situatie laten verslechteren en nu moet de nieuwe regering die fouten weer goedmaken. Dit kan niet één, twee, drie”. De 41-jarige Ludmilla is het met hem eens. “Dit had jaren geleden aangepakt moeten worden. De nieuwe regering zit nu met de gebakken peren.”

Niks geleerd
De 31-jarige Kristina heeft geen goed woord over voor het kabinet Schotte. “Er had meteen actie ondernomen moeten worden na Tomás! Is er ook maar iets gedaan? Het zijn alleen maar woorden.” Ook Mikael van 23 jaar vindt dat de regering blaam treft. “Ze hadden iets moeten doen of een plan moeten maken. Hebben ze niks geleerd van Tomás?”

Elkaar steunen
De 64-jarige Antje is wat minder fel. “Ze hebben te kort de tijd gehad om iets aan de riolering te doen, zo snel kun je die dingen vast niet regelen. Niemand had bovendien gerekend op zoveel regen. We moeten geen verwijten maken, maar elkaar juist steunen, helpen en samen tot een oplossing komen.”

Balen van regen
“Geen actie en geen voorbereiding”, reageert de 38-jarige Bertus. “Ze hebben gefaald evenals de oude regering. Allemaal één pot nat, letterlijk.” Twee vakantievierende vriendinnen weten weinig van de schade die Tomás heeft aangericht. “Wij balen ontzettend van de regen, maar hadden geen idee welke schade hierdoor is aangericht. Daar moet de overheid meteen iets aan doen.”

4 reacties op “‘Oude en nieuwe regering: Eén pot nat’”

 1. @Frans, als je woning bij elke regenbui onder water staat dan wil je idd dat het snel wordt opgelost.. problemen met de wegen en rooien bestaan al veel langer maar daar heeft Cooper weinig interesse in toen niet en nu niet

 2. Lijkt me handig als de partijen in de coalitie zich niet gaan gedragen alsof ze in de oppositie zitten! Alleen maar PAR onderuit halen is zwakte van je eigen coalitie verdoezelen!

  Coalitie laat de oppositie maar lekker schreeuwen en toon zelf respect naar oppositie! zo kan je ook stemmen weghalen van de oppostie! Osepa is een goed voorbeeld voor de coalitiegenoten, blijft altijd politiek correct en netjes antwoord geven.

  Geef de Coalitie de tijd om alle dammen, rioleringen etc. aan te pakken! Vooruit blijven kijken! De bewoner hebben ook schuld aan de overstromingen.

 3. Voor een eiland waar alles altijd “poco poco” gaat hebben de mensen nu ineens wel erg weinig geduld hoor…

  Alsof je in een paar dagen/weken een compleet rioolstelsel kunt aanpassen- herstellen- of vervangen. Daar is tijd voor nodig. Tekeningen en berekeningen moeten worden gemaakt, en rioolbuizen ontworpen en besteld. Vanaf moment van bestellen duurt het minimaal een maand voor ze geleverd kunnen worden. Wil ik jullie verder niet mee lastig vallen, maar heeft te maken met de verhardingstijd van beton.

  En het komt nu gewoon even heel rot uit dat er net nu enorm veel water naar beneden komt. Dat maakt ‘t ook niet makkelijker om grondwerkzaamheden uit te voeren.

  Als je ze een paar jaar de tijd geeft, zul je zien dat er heel veel gaat gebeuren.

  En nu maar hopen dat ze de problemen inderdaad gaan aanpakken, anders sta ik hier ook voor joker 😉

 4. Constancia Schotte Asjes en Cooper mbt infrastructuur hebben in het verleden gediend in vorige regeringen en toen ook weinig gedaan voor Curacao. en we zien het eindresultaat.. zonder de PAR zaten we nog met een miljarden schuld en nog meer problemen want de NO coaltie zei alleen maar NO en kwam met geen enkel alternatief.. behalve de zgn olievelden hier voor de kust. maarja daar wachten we nog op toch mr Eisden? (die nu zijn zakken gaat vullen bij CPA)