• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws tweede kamerCURAÇAO – De omstreden Rijkswet Personenverkeer is deze week weer uitgebreid besproken tijdens de behandeling van de begroting voor Koninkrijksrelaties. Hoewel de PVV zich in het debat aanvankelijk terughoudend opstelde, vlogen de verwijten de politieke partij ook ditmaal weer om de oren.

Vooral D66, PvdA en ChristenUnie hadden nog een hoop vragen over de Rijkswet, die het mogelijk maakt om criminele jongeren van de voormalig Antilliaanse eilanden terug te sturen naar hun geboorteland. Stuk voor stuk werden de vragen op de regeringspartijen VVD, CDA en gedoogpartij PVV afgevuurd.

Pure discriminatie
“Hoe werkt de terugstuurregeling in de praktijk?”, “Wat moet je gedaan hebben om terug te worden gestuurd?” en “Wat doen we met criminele Curaçaose jongeren die in Nederland zijn geboren?” vroegen de oppositiepartijen zich af. Een definitief antwoord op alle vragen was er echter nog niet. Wel bestaat volgens PVV-lid Hero Brinkman de kans dat ook Curaçaose jongeren die in Nederland zijn geboren, onder de Rijkswet zullen vallen. “Ook voor die jongeren kan de wet gelden. Ik zeg kan, niet moet!” Pure discriminatie, aldus PvdA-lid Martijn van Dam.

Allemaal miljonairs
Brinkman voegt hier nog aan toe dat de Eilandraadsleden van Curaçao de schuldigen zijn voor de ontstane problematiek met Curaçaose jongeren in Nederland. “Het is niet zo dat wij verantwoordelijk zijn voor deze situatie. Dit is ontstaan door de wanorde op het eiland zelf. Vanaf de jaren negentig kregen criminelen 10.000 gulden om naar Nederland te komen. Er zijn honderden miljoenen euro’s naar de Antillen gegaan om het probleem daar aan te pakken, maar daar is door vriendjespolitiek en corruptie niets mee gebeurd. De Eilandraadsleden daar zijn bijna allemaal miljonair.”

7 reacties op “PVV beschuldigd van discriminatie”

 1. Minister Wilsoe verbiedt Arubaanse muzikanten op Curaçao op te treden, discriminatie of wederkerigheid ?

 2. Als de PVV ook de eigen parlamentariers die met justitie in aanraking zijn gekomen ook naar de Antillen stuurt, ben ik helemaal met ze eens. En als Wilders veroordeeld wordt, mag hij van mij ook naar de Antillen, hoewel dat zou een hele grote straf voor de eilanden zijn.

 3. Pvv is hetzelfde als de MFK en PS samen..

 4. Wie neemt de PVV nog serieus dan? Al gehoord hoeveel tweede kamerleden van die fractie er met de politie en justitie in aanraking zijn geweest? Nou dan..

 5. @Roy, Isla is al tientallen jaren verantwoordelijkheid van Curacao zelf maar onze politici hebben er geen probleem mee dat onze brugers stikken in de rok. ja ONS probleem!
  AMbtenaren zijn wij toch antillanen? vriendjespolitek allemaal wij!
  en wij bouwen hier zelf toch? stukken land verkopen wij!
  Dus hou op met Nederland de schuld geven van wat WIJ hier fout doen.
  en als Nederland wil ingrijpen wie staan dan het hardst te schreeuwen over Slavernij en Kolonisatei juist WIJ!. Curacao is van ons en wij doen dit ons eiland aan! dus wat doe jij hiertegen heer Roy?

 6. En wat heeft Nederland dan de afgelopen jaren gedaan op en voor het eiland?, toch helemaal niets. Met geld geven koop je nog niet je verantwoordelijkheid af. Kijk om je heen en zie de puinhopen die mede veroorzaakt zijn door Nederland. De Isla het mooiste voorbeeld nog steeds een puinhoop, de ambtenarij nog steeds een puinhoop. Ontwikkelaars, bouwbedrijven, geen ene malle moer geven ze om de bevolking. Geld binnen halen zakken vol, arbo zaken niet nodig hier kost geld. En wat de PVV aangaat een partij zonder gezond verstand, he Brinkman neem nog een biertje en rij dan hard weg.

 7. Tja, ook in Nederland heeft men soms moeite met de waarheid…