• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Politieagenten hebben vanochtend om 11.30 uur door enkele buurten gereden om poolshoogte te nemen van de situatie. Na de verschillende patrouilles werd besloten om vier wegen gesloten te houden. Daarnaast laat de politie weten dat er 88 meldingen van wateroverlast zijn binnengekomen.

De Rondeklipweg (in de buurt van Hofi Barbolina), de Chuchubiweg, de Reigerweg (van de Chuchubiweg tot de S.B.N. Doormanweg) en de Emancipatie Boulevard (Dokweg tot Erieweg) zijn momenteel nog afgesloten. Automobilisten wordt gevraagd om geen gebruik te maken van deze straten.

Ondergelopen woningen
Tussen zaterdagochtend en zondagochtend werd de politie 88 keer gebeld om hulp te verlenen bij huizen en bedrijven. 65 van de meldingen waren voor huizen die compleet of gedeeltelijk waren ondergelopen. Dit gebeurde in onder andere Mahuma, Grote Berg, Seru Fortuna, Cas Cora, Jongbloed, Santa Rosa, Bonan, Kwartje en de Saturnusstraat.

Riolen, dammen en ondergelopen straten
De overige meldingen waren voor verstopte riolen, overstroomde dammen, auto’s die vast zaten in het water, een bejaardentehuis in Grote Berg dat geëvacueerd moest worden en een woning in Gasthuis die was ingestort. Vier bedrijven en een school zijn ook ondergelopen. Daarnaast werden 14 straten afgesloten omdat ze compleet waren ondergelopen.

5 reacties op “88 meldingen wateroverlast”

 1. @edith, SIngapore is net niet 2 keer zo groot als Curacao en er wonen 5 miljoen mensen!

  een regering moet ook plannen ook immegratie en zorgen voot een infrastructuur maar deze regering is te druk hun criminele activiteiten te verbergen en naam van scholen aanpassen en vriendjes aan baantjes te helpen

 2. Het ongecontroleerd bouwen van huizen in de loop van regenwater maakt dat we met de neus op de feiten worden gedrukt. Tel daarbij op het niet onderhouden van dammen of juist slopen van dammen. Het niet onderhouden van de riolen met afvoer naar open zee maken dat we de rekening gepresenteerd krijgen. Het eiland wordt te vol mensen. Het is geen Nederland waar je kan polderen en met gemalen het boezemwater kan wegpompen. Curacao is een tropisch eiland en wie daar alleen maar voor gewin zijn heil heeft gezocht ervaart aan den lijve wat het betekent. Wacht niet op de overheid, maar maak zelf de riolering schoon Zelfredzaamheid heet dit.

 3. @ Monique: er is vanaf 5 november al een actie begonnen zie onderstaande bericht:
  Het Nederlandse Rode Kruis
  Den Haag
  Girorekening: 881
  Omschrijving: Curaçao

  Een beroep wordt gedaan op u allen om het bedrag dat u wilt geven over te maken op bovenvermelde girorekening. Helpt u ook mee?!

 4. In de nacht van 1 november heeft ons hele huis ruim een meter onder water gestaan en wij hebben al onze spullen moeten weggooien. Nu 4 december weer een drana want door doorbraak van enkele dammen en de SLECHTE AFWATERING in het algemeen is wat er van onze inboedel; was overgebleven weer een hoop vernietigd!
  De fout ligt duidelijk bij de iinfrasctructuur, geen aandacht door de overheid om hier een juiste oplossing voor te maken! Wel onnodige discussies over alerlei onbelangrijke kwesties. Wordt wakker overheid en doe waarvoor je gekopzen bent: Korsou verbeteren en leefbaar maken!!!!!

 5. Vreselijk…. maar wat ik ook vreselijk vind is, dat er te weinig aandacht hieraan besteed wordt, al vanaf november zitten ze daar met wateroverlast, na de oorkaan, oudjes die niet weg kunnen vanwege de modder etc, insectenoverlast, kortom, drama, en waar blijven wij nou met onze Antillenliefde? Waar is nu giro 555???
  Echt aso om hier niet meer berichtgeving aan te spanderen,sterker nog, aso dat er geen hulp hiervoor geregeld wordt.
  Schaam me als macamba diep
  Bah!!!