• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie heeft gedurende de dag een aantal keren moeten in grijpen in buurten waar er wateroverlast is. Verschillende wegen zijn ondergelopen en vooral automobilisten die naar Hato rijden moeten opletten.

De politie laat weten dat je niet via Zegu naar Hato kan rijden. Dit omdat een rots op de weg dreigt te vallen. Als je naar het vliegveld moet, kan dat momenteel alleen via de Rooseveltweg. De Chuchubiweg, Essoweg, Reigerweg, Klein Hofje, S.B.N. Doormanweg (van de Cas Coraweg tot de Warawaraweg), Rondeklipweg, Mecaniciënweg, Perseusweg, Magdalenaweg, Penstraat, Zuikertuintje, Jongbloedweg, Erosweg, Zeelandia (Albert Heijn), Nieuwe Haven en Cas Abou zijn ook niet toegankelijk.

11 reacties op “Verschillende wegen ondergelopen”

 1. En heeft u iets van een lid van de regering gehoord?? Nee, die waren waarschijnlijk het Sinterklaasfeest aan het vieren of een buitenlandse dienstreis aan het maken, want reizen op kosten van de belastingbetaler kunnen de leden van deze incapabele regering wel. Dat is het enige wat ze kunnen behalve hard schreeuwen over contracten die er niet zijn.
  We hebben een regering die niet in staat is om ervoor te zorgen dat afgezette/verwijderde ledematen op een ordentelijke wijze worden afgevoerd en vernietigd. Nee, daar moet je als patient zelf voor zorgen. De rooien en riolen zijn nog steeds niet schoongemaakt waardoor grote gedeelten van het eiland onder water staan. Hoe zit het eigenlijk met het doosturen van de bevndingen betreffende het onderzoek naar de antecedenten van de nieuwe bewindslieden??? Ook nog steeds niet gedaan terwijl e.e.a. afgelopen week al zou plaatsvinden!!! En zo kan ik nog wel een paar A-4tjes volschrijven. Inwoners van Pais Korsou, laat je geen rad voor ogen draaien en word wakker!!!!

 2. Inderdaad verbazingwekkend zoals er hier mee wordt omgegaan, de eerste ziin van dhr Schotte na de 1ste wateroverlast november was “we moeten zo snel mogelijk de gestrande auto’s van de weg halen”, i.p.v. en nu is het afgelopen de infrastructuur zal met spoed worden aangepakt. Maar de non discussies hebben de overhand in dit land. De wegen, de gaten de riolen geen malle moer aangedaan. Beste regering, wordt wakker en doe wat je moet doen, nu lacht iedereen je letterlijk en figuurlijk uit. Je schuld is betaald nu zijn jullie aan de beurt, wees nu eens een echte yu di Korsou.

 3. Tussen al deze reacties zie ik er één die een positieve klank heeft. De opmerking van Humphrey geeft, hoewel niet erg duidelijk, richting aan wat er dient te gebeuren. Het is de taak van de overheid om te zorgen dat er een goede infrastructurr op het eiland is maar ook zorgen dat die zaken die met infrastructuur te maken hebben goed georganiseerd zijn. Onderhoud van de infrastructuur dient georganiseerd te worden. Onderhoudsploegen die per wijk de boel volgens gestelde normen bij dienen te houden zal de oplossing zijn. Niet alleen riolen maar ook bomen die in electriciteitspalen groeien of over de weg hangen enz. enz. Dhr. Cooper zal zich met andere dingen bezig dienen te houden dan zich inderdaad bezig te houden met non items. Deze regering zal heel veel moeten leren van de mensen die meer verstand hebben van zaken dan zij hebben.

 4. Het is jammer dat de regering geen enkele interesse heeft in schoonmaken van rooien. Het probleem is al jaren bekend maar de heer Cooper is meer bezig met vriendjes plaatsten bij oiverheidinstanties en conferencies over wie de Yu di Korsou is dan het schoonmaken van rooien. Dat is nu zo en dat was in de vorige kabinetten ook zo waar hij dezelde functie had

 5. Dam Ronde Klip nog intact, voor het eerst in 20 jaar ( Lenny) staat het water weer redelijk hoog

 6. Het is leuk om te zien dat er al op veel plaatsen hard word gewerkt aan het schoonmaken van de dichtgegroeide rooien. Zin heeft het ook en de mannen die dat werk verrichten gaan erg hard. Jammer is alleen dat dit alles boter na de maaltijd is…. het vorige kabinet heeft op dit punt veel werk aandacht etc etc achterwege gelaten. We kunnen nu zeiken op het huidige kabinet wat volgens mij volstrekt onnodig is, zij zijn nu al het achtergelaten werk aan het proberen te verwerken. Ik denk dat we ons moeten richten op het voorkomen van dit probleem zoals Humphrey ook al reageerde.

 7. Er is niks geleerd van de ramp van een maand geleden!! Kijk om je heen: de rooien zijn NOG niet schoon! En over een jaar waarschijnlijk nog niet, met de mentaliteit van de gemiddelde bewoner op dit eiland. Nog een keer een storm als Tomas en de ravage is niet te overzien….. Och, heb medelijden met de arme wijken hier. Blijf vooral onze zogenaamde minister en zijn uhhm.. kabinet steunen, dan komt het allemaal goed. Keep on dreaming..
  p.s. mag ik nog even toevoegen: gewauwel over naamsveranderingen van scholen??

 8. Ronde klip dam door gebroken… nu een grote rivier! laage autos daar niet rijden of kijken er is niets te zien behalve kraanwagens om je op te halen! …
  niet te begrijpen dat al die sjappies ook allemaal de weg op gaan om te kijken hahahah
  en dan boos worden als ze vast lopen

 9. De riolen hadden allang schoongemaakt moeten worden.
  Als je zo ziet, groeien er nog steeds bomen in op Salina en zuikertuin.
  Het water loopt al vier weken over de weg.
  Mijn idee is zorg dat er per wijk een onderhoudsploeg en controle voor de regenseizoen, zodat alles in orde is. bijv in Nederland moet alles in september klaar zijn.
  Het lijkt mij belangrijker dat men fatsoenlijk naar zijn werk kan en dat de kinderen naar school gebracht kunnen worden dan dat er over olieboringen vergaderd moet worden.

 10. Misschien dat deze regering dit soort problemen eerst eens gaat oplossen in plaats van buitenlandse reizen te maken en te zeuren over contracten die er niet zijn.
  Het is te hopen dat de Nederlandse minister snel ingrijpt en dit stelletje goed betaalde amateurs naar huis stuurt.

 11. ook de weg naar bullenbaai is afgesloten ivm problemen met de dam bij julianadorp.