• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ConstanciaCURAÇAO – Minister Jacinta Constancia van Volksgezondheid laat weten dat er vanaf maandag onderzoek gedaan wordt naar de ontstane situatie rondom geamputeerde ledematen. Vanaf september van dit jaar moeten patiënten zelf zorg dragen voor het opruimen van geamputeerde ledenmaten.

“Het kan natuurlijk niet zo zijn dat de patiënten dit zelf moeten bekosten”, aldus de minister in gesprek met de Amigoe. “Veel mensen kunnen dit niet eens betalen. Daarnaast is het verschrikkelijk dat patiënten bijna dezelfde procedure moeten doorlopen als bij het regelen van een begrafenis.”

Kosten delen
Constancia vindt dan ook dat verzekeraars voortaan zorg moeten dragen voor het opruimen van de ledematen. Wellicht zal de overheid ook een deel van de kosten op zich nemen. De minister wacht vooralsnog het advies van de onderzoekscommissie af. “De onderzoekscommissie zal met alle betrokken partijen om tafel gaan, om over deze situatie te praten. Zodra de commissie met een advies komt, wordt de zaak zo snel mogelijk opgelost.”

Dumpen bij Selikor
De afgelopen weken gonsde het van de speculaties over het dumpen van geamputeerde ledenmaten. Omdat een officiële ‘begrafenis’ voor veel mensen te duur was, werden alternatieven gezocht. Zo ontstond het idee om geamputeerde ledenmaten bij afvalbedrijf Selikor te dumpen. Selikor laat nu echter weten de geamputeerde ledenmaten niet te accepteren. Hiervoor zijn speciale installaties nodig en tevens beschikt het afvalbedrijf niet over de juiste vergunningen voor dit soort zaken, aldus Selikor.

2 reacties op “Onderzoek naar geamputeerde ledematen”

 1. Ben het helemaal eens met Els, één snoepreisje minder (Parlatino bijvoorbeeld) en de kosten zijn er al uit.

 2. Schandalig dat mensen die toch al het nodige te verwerken hebben, hiermee opgezadeld worden. Behoort toch tot nazorg.
  Te gek voor woorden , een kist moeten kopen via begrafenisondernemer om je arm of been te begraven, die draait je dus letterlijk voor de 2e keer een poot uit !
  Overheid schenk Sehos een verbrandingsoven plus de benodigde vergunningen, zodat zij dit kunnen afhandelen en bespaar deze mensen kosten en dubbel verdriet, denk dat zij na zo’n ngreep wel iets anders aan het hoofd hebben en terecht !