• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister van Cultuur René Rosalia wil het Peter Stuyvesant College een nieuwe naam geven. Niet iedereen reageerde enthousiast op het idee van de minister en er is zelfs een petitie in gang gezet. Versgeperst.com vroeg voorbijgangers hun mening over de naam van het college.

“Goed idee”, vindt de 32-jarige Janey. “Echte Curaçaose namen mogen best wat meer aandacht krijgen. Geef de school een naam van een belangrijke Curaçaoënaar ofzo.” Ook de 52-jarige Alex ziet een nieuwe naam voor de school wel zitten. “Een nieuw land, een nieuw begin en een nieuwe naam.”

Met meer namen doen
De 23-jarige Victor lijkt het leuk als de school een Curaçaose naam krijgt. “Het is een school hier dus daar moeten we trots op zijn. Ze zouden dit met meer namen moeten doen, want bijna alles is Nederlands.” De 9-jarige Ruben kent de school en vindt de naam goed zoals deze is. “Het is een leuke school en de naam is ook leuk.”

Haat tegen Nederland
Elvira, die net 24 is geworden, vindt een nieuwe naam onzin. “Omdat het toevallig een Nederlandse naam is, moet het veranderen. Men draaft helemaal door. Trots op je land zijn is goed, maar dit lijkt meer haat tegen alles wat Nederlands is. Gaan ze nu ook de naam Willlemstad veranderen in Junistad?”

Imago school
De 29-jarige Edwin vindt dat de regering wel iets beters te doen heeft. “Er is niets mis met de naam, al jaren draagt de school deze naam zonder problemen. Laat de regering tijd en geld in nuttige dingen steken.” Elise van 23 jaar maakt zich zorgen over de school. “De school heeft een imago en naamsbekendheid. Dit moet met een nieuwe naam allemaal opnieuw worden gegenereerd.”

5 reacties op “‘Wordt Willemstad nu Junistad?’”

 1. Meestal worden Zombies door de vorige aflevering van Zombies gepaard.
  Trieste verschijnselen en geen einde in zicht. Media die het beter weet maar
  de Zombies en hun ouders verder voedt. Het lijkt er veel op dat er dit keer
  een overtocht heeft plaats gevonden van het soort Zuidafrikanen die na Mandela
  hun nest niet meer konden behouden. Een multikulturele mengelmoes van zielen
  met naam maar zonder identiteit.

 2. geen geld voor structurele voorzieningen… Gekkte om te weten dat we niet eens geld hebben voor normale boeken … of een klaslokaal kunnen opknappen

  CURACAO GOODLUCK these politicians ARE F’ed UP! this time it is not the Makamba you can blame…. look at it,…now you start fighiting eachother. thiefs liars and criminals they are ! like changing a name will have dropouts come back to school…hahahah

 3. PSC blijft PSC!
  Het gaat om het principe! Ook al zou de nieuwe naam Stephen W. Hawking zijn, zou men er tegen zijn.
  Ik ben een ex-PSCer en daar ben ik trots op, zoals de meerderheid!
  Teken de petitie: http://www.ipetitions.com/petition/nonamechangeforpsc/

 4. Wij moeten ons meer objectief opstellen en niet trachten dit voorstel belachelijk te maken.
  Willemstad blijft Willemstad. Waarom hebben deze mensen niet gereageerd toen de naam van Amador Nita in Scholengemeenschap Parera was veranderd. Ik zat ook op Peter Stuyvesant College. Deze persoon heeft geen enkele betekenis voor Curacao.
  Wat zeggen jullie van Mr. Dr. M.F. da Cota Gomez?.

 5. Curacao zal Tulania worden en Willemstad Wielsstad of Tulastad.

  Het moet niet gekker worden. Als Willemstad nu door antillianen was gesticht en idd de naam Tulastad had dan is het normaal om dit te veranderen maar het is altijd Willemstad geweest.

  Er zijn belangrijkere dingen te doen zoals de uitslag van de ministerscreening!